20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Oj, vilket fint hus musiken har fått!

Undervisningen har redan kommit igång i det efterlängtade huset. Foto: Petter HelminUndervisningen har redan kommit igång i det efterlängtade huset. Foto: Petter Helmin

På lördag inbjuds allmänheten till Kävesta folkhögskola för invignigen av det nya musikhuset.

Irén Lejegren, ordförande för regionala tillväxtnämnden, klipper band 14.00. Det blir mingel och det bjuds på fika. Och under dagen bjuder skolans deltagare på musik runt om i huset.

Här är husets foajé bakom solceller på glasfasaden.

Musiklinjen kan nu samla hela sin verksamhet i det 1100 m² stora huset. Lokalerna är särskilt anpassade för linjens inriktningar mot klassisk musik respektive jazz, pop och rock, bl.a. utifrån överhörning och akustik.

Stort lyft

Musikhuset innebär ett stort lyft för hela skolan. Efter en lång tids trångboddhet går det nu att omdisponera lokaler så att även andra utbildningar får tillgång till fler lektions- och grupprum.

Huset uppfyller höga miljökrav och har certifierats enligt Miljöbyggnad guld. Solceller på taket och i glasfasaden kommer att bidra till en stor del av hela skolans energianvändning.

Det finns helt enkelt mycket att glädjas åt, och därför vill vi fira tillsammans med dig, framhåller Kävesta folkhögskola i sitt pressmeddelande.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-16 15:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.