28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Julstämning i sommarvärmen

Julmust mitt i sommaren. Vad tycker Sydnärkenytts läsare om det? Pressfoto: Hammars bryggeriJulmust mitt i sommaren. Vad tycker Sydnärkenytts läsare om det? Pressfoto: Hammars bryggeri

Julmust mitt i sommaren? Det stämmer bra det: från och med idag, 1 augusti, börjar utvalda Coop-butiker i Närke att sälja årets julmust från Hammars bryggeri.

Mitt i sommarvärmen är det alltså möjligt att komma över en flaska eller två, det berättar Hammars bryggeri i ett pressmeddelande.

Finns hos Coop

I Sydnärke kommer julmusten att säljas på Coop-butiker i Hallsberg och Askersund.

– Det har blivit en tradition hos några av de Coop-butiker som ligger nära Hammar att börja erbjuda julmusten tidigt. I år är inget undantag. Det är mest en kul grej så klart, och många kommer bli glada, kommenterar Robert Henrysson, VD för Hammars bryggeri.

Intresse året om

Förutom Närke hakar även Skåne på, i Sjöbo kommer det nämligen vara möjligt för julmust-törstande kunder att haffa den traditionella drycken.

Ett stycke julmust. Foto: pressbild

– Den absolut största delen av all julmust säljer vi i december såklart, men det är roligt att det finns sådant intresse året om för denna klassiker, menar Robert.

Tillhör Sveriges äldsta

Hammars brygger i är beläget vid Vätterns strand i Hammar utanför Askersund och är ett av Sveriges äldsta.

Sedan starten år 1904, då på vinden till bostadshuset bredvid det nuvarande bryggeriet, har man tillverkat svagdricka, läsk och mineralvatten enligt gamla hantverksmässiga metoder.

Metoderna lever kvar på fabriken än idag säger man. Hammars bryggeri kokar sin egen sockerlag och brygger alltid små serier. ”Alltid med stor passion för resultatet.”

Hemligt recept

Julmust har bryggeriet tillverkat sedan tidigt 30-tal. Receptet är hemligt och har förts vidare i generationer. 

Bolaget omsatte under 2018 drygt 13 miljoner kronor. (SW)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-01 14:07
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.