30 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Här hittar du en julmarknad nära dig

"Nu är det jul igen ..." Första advent firas med julmarknader runtom i länet. Foto: Suju (CC)

Snön kom lagom till första advent som firas nu på söndag, 1 december. Sydnärke sparkar igång högtiden med flera julmarknader. Sydnärkenytt listar var du du kan hitta en marknad nära dig.

I Hallsberg tjuvstartar man lite med jul i Hembygdnadsgården redan imorgon lördag 30 november, mellan kl. 14 och 16. Försäljning av böcker, DVD, bröd och annat smått och gott. Kaffeservering i Storstugan.

Kumla 

I Kumla firar man in julen med en traditionell marknad söndag 1 december, kantad av sång och musik, julpyssel för barnen och tomtebesök.

Julmarknaden arrangeras på två ställen, torget och Kumla bibliotek. Det senare börjar kl. 12 och pågår till 17, medan firandet på torget börjar kl. 13.

Kl. 14 delas Ica-Maxis stipendium ut på torget och från kl. 15 blir det julshow med orkester, gästartister och överraskningar. Gratis ponnyridning under eftermiddagen. Tomten kommer att besöka både Ica Profilen och Ica Maxi.

Bergöös

I Hallsbergs håller Bergööska huset öppet för allmänheten mellan kl. 13-17. I Bergöövåningen blir det ett traditionellt firande med gran, lotterier och andra trevligheter. 

Karinföreningen bjuder på varm saft och pepparkakor. Modelljärnvägen visar upp sina modeller och Hallsbergs konsthall har öppen utställning av Bsrthel Martinson och Antott Parholt. Konstnärerna Siw Eriksson och Marita Olsson Bluum har öppet i sina ateljéer.

Foto: Monicore (CC)
Fjugesta

I Fjugesta bjuder Västernärkes hembygdsförening in till julmarknad kl. 12-16 på Träffen, Lindens samlingssal.

Försäljning av hantverk, kransar, böcker och julsaker. Lotteri och servering av glögg med pepparkaka. Underhållning av Manfred Hammarlund.

Askersund med omnejd

I Askersunds kommun hittar man en rad olika julmarknader på många platser:

Åmmeberg kör man julmarknad i Mamrelund lördag 30 nov mellan kl. 10 och 14.

I Lerbäck är det också julmarknad lördag 30 november mellan kl. 11 och 16. Försäljning av hantverk med mera. På plats finns cirka 15 utställare.

Julmarknad på Rönne Kapell söndag 1 december  kl. 11-14. Hantverk, granar, julkransar med mera. I kapellsalen är kaféet öppet.

Askersunds butiker i centrum håller öppet mellan kl. 13 och 17 (avvikelser kan förekomma.) Chokladhjul i Torgparken under samma tid.

Joyvocie Askersund sjunger i Torgparken kl. 15:30. En halvtimma senare, kl. 16, presenteras Askersunds luciakandidater samt lottning av Årets Lucia, även det i Torgparken.

Fler marknader?

Har vi missat någon julmarknad? Tipsa oss och andra läsare i kommentarerna nedan!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-29 17:43
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.