20 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fel på haklapp

IKEA uppmanar alla kunder att omedelbart sluta använda MATVRÅ haklapp i blå och röd färg, två pack, och lämna tillbaka dessa till IKEA, det skriver man i ett pressmeddelande på måndagen.

Produktsäkerhet är av högsta prioritet på IKEA. Alla IKEAs produkter är testade och uppfyller gällande standarder och lagstiftning, skriver man i pressmeddelandet.

– Vi har fått rapporter om att knappen på MATVRÅ haklapp i blå och röd färg kan lossna, vilket kan vara en risk för kvävning. Därför väljer vi som försiktighetsåtgärd att återkalla MATVRÅ haklapp i blå och röd färg, säger Emelie Knoester, affärsområdeschef på IKEA of Sweden.

Sluta använda genast

IKEA uppmanar alla kunder att direkt sluta använda MATVRÅ haklapp, blå och röd färg, två pack, och lämna tillbaka den till valfritt IKEA-varuhus för återbetalning. Kvitto behövs inte. 

– Det finns en annan variant av MATVRÅ haklapp som har en grön samt gul färg med mönster. Denna har en annan design som gör att knappen inte kan ramla av och är säker att använda, säger Emelie. 

Grönsaksmönstrad haklapp okej

MATVRÅ haklapp i frukt- och grönsaksmönster (grön och gul färg) är säkra att använda. Denna modell har en annorlunda design och består av andra material, vilket gör att knappen inte kan ramla av.

Haklappen har sålts sedan augusti 2019 i alla marknader där IKEA finns. 

Kunder som har frågor uppmanas att kontakta IKEA Kundservice, IKEA.se/kontakt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-30 12:05
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.