29 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fängelse för dödshot mot rektor

En rektor i Sydnärke gjorde en orosanmälan till socialtjänsten när det gällde en elev. Det här hände den 21 augusti förra året. När anmälan blev känd av elevens far blev denne arg och frustrerad. På Facebook hotade han att skada eller döda både rektorn och den socialsekreterare som utredda oron över eleven.

Nu har mannen i 50-årsåldern dömts för olaga hot och övergrepp i rättssak.

Tingsrätten ser allvarligt på att mannen hotat tjänstemännen på en plats där många kan se vad han skrivit och också att han skrivit ut adressen där socialsekreteraren bor.

Tidigare dömd för hot

Något annat än fängelse kan det inte bli, menar tingsrätten, som också konstaterar att mannen tidigare är dömd för att ha hotat tjänstemän.

Han döms till två månaders fängelse, ska betala 5 000 kronor i skadestånd till den socialsekreterare han hotat, och  betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-04 22:56
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.