15 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

"Det skapar många frågetecken hos oss"

Var tredje anställd eller 4 500 personer kommer att varslas om uppsägning i en gigantisk hårdbantning av Arbetsförmedlingen. Mängder av förmedlingskontor kommer att stängas ner runt om i landet. Men vad innebär beskedet för kontoren i vårt område?

- Det pågår förhandlingar kring turordningsregler och det i sin tur kommer att innebära personalminskningar i olika omfattning. Det får till följd att kontor inte kan bemannas på samma sätt som idag och därav minskas antal kontor. Då förhandlingarna pågår har jag ingen uppgift om vilka kontor som kommer att beröras, skriver Sari Harju, som är ansvarig för alla kontor i Sydnärke.

Hur reagerade du över beskedet?

 När budgetförslaget kom i december gick vår generaldirektör ut med information om konsekvenserna om förslaget skulle gå igenom. Så vi var till viss del förberedda när varslet kom.

Vad tycker du om det hela? 

- Det är en mycket stor minskning av personalstyrkan och det kommer naturligtvis att märkas i vad vi kan leverera och samtidigt aviseras en ny inriktning på uppdraget (som ska genomföras senast 2021).

- Just nu minskar personalstyrkan rejält men vi har inte de fristående aktörerna på plats och det skapar många frågetecken hos våra medarbetare om vad vi ska kunna leverera, avslutar Sari Harju.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-20 17:04
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.