Gå till innehåll
Sydnärke

Barnfilm är en av aktiviteterna som helgen har att bjuda på, "Molly Monster och Äggmysteriet." Bild: Folkets Bio.

Helgen bjuder på
aktiviteter i mängder

Publicerad: 16 September 2016 14:23

Än så länge bjuder fredagen på ett härligt väder och prognosen ser inte så tokig ut inför resterande dagar av helgen. Kanske blir du alldeles till dig av den återvändande sommarvärmen och vill hitta på något kul? Sydnärkenytt sitter på evenemangstipsen!

På lördag morgon, med start klockan 09.00, arrangerar Naturskyddsföreningen i Hallsberg en svamputflykt. Avresan går från Coop Konsum och med på färden finns experten Hans-Åke Sandberg som kommer finnas till hands för att identifiera de svampar skogen har att erbjuda plockarna. 

En timma senare, klockan 10.00, anordnas en kolmiledag i Dammtorp. Vid den gamla milplatsen serveras kaffe och bullar. De berömda kolbullarna gräddas mellan klockan 11.00 och 14.30.

Klockan 11.30 sjunger Linda Callmyr visor och så finns motorsågskonstnären Janne Rickard på plats för att skapa ett kolartroll. Dessutom kan man även roa sig med utställningar, olika demonstrationer, lotterier och annat kul.

Två insamlingar

Vid exakt samma tidpunkt, fast nu vid Tallbackskyrkan i Åsbro, blir det loppis och fika under parollen "Ge för livet." Här kan man fynda sådant andra inte längre behöver men som man kanske själv saknar. Utomhus finns även en plats för barn där de säljer sådant de själva tillverkat, pysslat, snickrat och skördat. 

Och när man ändå är i faggorna kan man passa på att heja fram alla de löpare som deltar i "Varva för världen." Loppet startar och slutar just vid Tallbackskyrkan och målet är att under tjugo minuter samla in så mycket pengar som möjligt till kyrkans projekt i Paraguay. Klockan 11.00 är det dags att börja springa. 

På eftermiddagen, klockan 15.00, får Bio Folkan i Kumla besök av Per Olof Serenius, femfaldig världsmästare i isracing. Under några timmar får åhörarna både se en dokumentärfilm om idrottsmannen samt höra honom själv berätta om sin karriär. Kvällen fortsätter sedan för den som önskar på Henkas med mat och samtal. Mer information och anmälan hittar du i På Gång

Musikalisk variation

Under kvällen bjuds det sedan på musik av olika typer och konstellationer. Klockan 18.00 är det konsert i Landskyrkan i Askersund med körklasserna 8E och 8F från anrika Adolf Fredriks Musikskola i Stockholm. 

På Sparbanksbörsen i Fjugesta är det däremot Dire Straits som gäller. Tributeprojektet Brothers in arms uppträder med en hyllningskonsert till det brittiska rockbandet och utlovar en svängig kväll. På plats finns barservering med lättare tilltugg. Entré löser man i dörren och konserten startar klockan 19.00.

Film för alla

Söndagen är sedan en riktig biokväll på flera ställen i länet. Till att börja med blir det film för de små klockan både i Kumla och Laxå, då visas nämligen barnfilmen Molly Monster och Äggmysteriet med start klockan 15.00 respektive 16.00. Filmen är 72 minuter lång och är regisserad av Matthias Bruhn.

På kvällen är det sedan dags för de vuxna att få sitt. På Sjöängen i Askersund visar man nyinspelningen på Ben Hur klockan 18.00 medan man i Kumla och Laxå kan se komedin Bridget Jones Baby klockan 18.00 respektive 19.00.

Föreläsning om konstnär

Och vill man inte gå på bio, då finns det också en föreläsning som kanske kan locka. "Åter till bygden" heter den och tar plats på Klockarbacken i Askersund 18.00. Jonas Modig skildrar författaren och den konstnärlige tolkaren av Askersund, Folke Dahlberg. Inträde betalas på plats. 

Som vanligt hittar man fler evenemang i vårt kalendarium På Gång. Tipsa oss gärna om kommande aktiviteter: pagang@sydnarkenytt.se

Annons

Nyheter