07 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Guldvinnare från Sydnärke till Slottet

140 stjärnor intar Slottet i Örebro på torsdag. Och de har en sak gemensamt: De har tagit SM-guld eller internationell medalj under året 2019. Ett gäng av idrottarna är från Sydnärke.

Det är 140 idrottare från Örebro län som intar residenset på Örebro Slott för att motta diplom från landshövding Maria Larsson och Örebro läns idrottsförbunds ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson och för att hyllas.

- Det är lika roligt varje år då stjärnorna kommer. En del har varit här förr, andra är nya. Men det är alltid samma glädje. Hela slottet lyser upp när vi har Stjärnorna här, säger landshövding Maria Larsson.

Stjärnorna till Slottet har blivit en institution för den breda idrottsfamiljen i Örebro län. I år är det sjunde gången landshövdingen och Örebro läns idrottsförbund samlar medaljörer och bjuder in för en gemensam uppvaktning.

Kriterierna för att bli inbjuden är följande:

Guld i elitklass eller motsvarande i svenska mästerskapet eller nordiskt.

Guld, silver eller brons på EM, VM OS, Paralympics, Deaflympics

Tävlande för en förening i Örebro län. Eller fast boende i Örebro län men tävlar för en annan förening.

Gemensamt för alla är att idrotten ska ingå i Riksidrottsförbundet och att mästerskapen ska vara arrangerade inom "RF-familjen".

Av de 140 är dessa från Sydnärke:

Caroline Käck och Gustaf Merving, Järnvägens Bågskytteförening. Matilda Jonsson och Oliver Gillberg, Kumla Golfklubb, Jenny Öster-Hall, Nathalie Frisk, Ida Björnritz, Kumla Kampsportsförening.

Emil Broberg, Pålsboda Modellflygklubb. Josef Eriksson, Hallsbergs AK (styrkelyft).

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-05 11:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.