27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Årets konstslinga med Göran Fristorp-konsert

Visartisten Göran Fristorp, också en kulturhändelse av rang.Visartisten Göran Fristorp, också en kulturhändelse av rang.

Årets Konstslinga närmar sig med utställningar på 19 platser i Kumla, Hallsberg och Örebro varav några nya och med final söndag 6 oktober med konsert i Kumla kyrka av Göran Fristorp.

Konstslingan om hösten har blivit en etablerad kulturhändelse i Sydnärke och årets upplaga 5-6 oktober följer upptrampade stigar till konstnärsateljéer, gallerier och museer. Samt tillfogas - förutom att konsten i sig ständigt förnyas - ett knippe nyheter:

Kånsta kvarn i Sköllersta, känd och omdebatterad efter "Sommar med Ernst", har utställningar i flera plan. Kavat snickeri i Fiskinge, Odensbacken, hälsar välkommen med raggmunk och fläsk! A.r.t. i Hidingsta är en ny ateljé att besöka för att skåda måleri och skulptur. Inne i Kumla bibliotek lanseras Ungas Konstlinga.

Startar konstförening

 Ständige arrangören Bosse Eriksson, som fick Kumla kommuns kulturpris förra året för det 10-årsjubilerande evenemanget, har nu även startat en konstförening för intresserade. Utlottning av konst, resor och studiebesök är lockbeten. 

Konstlingan 2019 avslutas med gitarristen och sångaren Göran Fristorp i Kumla kyrka på söndagkvällen kl 18. (LLz)

Mer info HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-16 21:07
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.