Gå till innehåll
Sydnärke / Fotboll

Duktiga fotbollspelaren Stina Gävbo har landat i Kumla och börjat spela för IFK Hallsberg. Foto: Lars Litzén

Stina från Kumla
förstärker Hallsberg

Publicerad: 30 March 2018 8:47

FOTBOLL: Stina Gävbo, rutinerad div 1-spelare, förstärker IFK Hallsbergs damlag inför stundande säsong i div 2. - Det vore jättekul få vara med och ta upp laget i ettan, säger Stina, en Örebrotjej som landat i Kumla.

Hemma i köket på Ängabacken. Stina pluggar för att bli logistiker (transportplanering) när hon inte spelar fotboll.

Stina Gävbo, 26, började spela fotboll som tioåring i Sturehov. Sedan blev klubbadressen ÖSK Söder som under hennes sista år vann div 1 och kvalspelade för Elitettan.

- Men vi förlorade mot Kalmar, minns Stina hemma i den nyrenoverade villan på Ängabacken, som är skälet till att hon och sambon Adam Backlund, bördig från Hällabrottet, landat i Kumla efter en period i Stockholm.

- Adam drog hit mig!

 Från mittback till forward när...
...tränarna Henrik Svensson och Morgan Gustafsson vässar laget.
Spelat för BP

Även i Stockholm spelade hon div 1-fotboll och då för BP (Brommapojkarna), en period hon tycker varit mycket utvecklande med bra spelare och tränare.  Men nu är det alltså IFK Hallsberg som gäller och en delvis ny roll.

- Det känns jättebra och det har det gjort från första träningen, säger Stina Gävbo. De senaste åren har jag spelat mittback men här får jag spela på topp.

Och målkänslan är inte borttappad - under lagets nio träningsmatcher (åtta vinster, en oavgjord) har Stina gjort mål i sju matcher.

- Hon har det där extra och är riktigt bra, säger tränaren Henrik Svensson och öser beröm över nyförvärvet: Hon spelar lika bra i minut två som i minut 92 och hon gör de andra bättre. De som spelar med henne gör fler mål.

Futsal för Kumla

Han reagerade snabbt när han fick höra att Stina flyttat till Kumla, tog kontakt vilket ledde till övergången i viss konkurrens med andra klubbar.  Stina Gävbo, som studerar på yrkeshögskola i Örebro för att bli logistiker, har även spelat för IFK Kumla under vintern - i futsal, mest som träning.

IFK Hallsberg har ett väl sammansvetsat damgäng fördelat på två lag. A-laget har en stabil stomme  och de yngre i år kommer spela i div 3.

- Vi har testat alla spelare under matcherna och tränat mycket olika saker för att utveckla oss och bli vassare, säger Henrik Svensson. Han utnämner ÖSK Söder till segerfavorit i den stundande div 2-serien men medger att "Ettan känns betydligt närmare för Hallsberg i år".

Träning i Spanien

- Jag hoppas vi ska vara i toppen, säger Stina Gävbo, och ja, jag hoppas att vi vinner serien . Det skulle vara jättekul att få vara med och ta upp laget i ettan. Så jag hoppas att jag själv håller målformen.

Nästa vecka får hon och 30 andra spelare liksom tre tränare chans att finslipa formen i Spanien. Det blir en vecka på Solkusten för damlaget med två matcher  med spansk motstånd inplanerat.

Ledde mot ÖSK
innan mörkret föll

FOTBOLL: IFK Hallsberg spelade på torsdagkvällen en träningsmatch borta mot ÖSK Söder och det såg lovande ut. Tills ljuset släcktes.

Hallsberg ledde med 2-1 tack vare mål av Arijana Cesco och Karoline Bergman men i halvlek släcktes planbelysningen och kunde inte tändas igen. Ridå.

Ljuset slogs av efter en halvvlek. I Spanien blir det varmare för Hallsbergs damlag Foto: Adam Backlund
Annons

Nyheter