05 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Starkt år för Sydnärke uppmärksammat

FOTBOLL: Det delades ut flera priser till både damer och herrar från klubbar i Sydnärke när Årets Fotbollsgala för Närke anordnades i Örebro under helgen. - Jag känner mig stolt att vinna i den konkurrensen, sade Albin Ek från IFK Kumla som blev utsedd till "Årets mittfältare".

Närkes egen fotbollsgala hölls på Ritz i Örebro och vinnarna var utsedda av förbundets jury med hjälp av Nerikes Allehandas sportredaktion. Klasserna var uppdelade i herr och dam och förbunds respektive distriksserier.

Tog priset framför Allsvensk

Under hösten har läsare kunnat nominera kandidater i de olika klasserna och vinnarna korades alltså lördag kväll och det blev flera vinnare från klubbar i Sydnärke. I klassen "Årets mittfältare" i förbundsserierna tog Albin EK från IFK Kumla en tung skalp när han snodde hem priset framför näsan på Robert Åhman-Persson från Allsvenska ÖSK och BK Forwards Emil Berger.

- Jag känner mig stolt att vinna över dem, men känns även konstigt eftersom de är bättre fotbollspelare, men det är alltid kul att vinna, säger Ek om priset.

Albin Ek i matchstället. Foto: Marie Thorstensson

Albin Ek var motorn på mittfältet för IFK Kumla som tog klivet upp i tvåan efter serieseger. Han bemästrar både det offensiva och defensiva spelet på ett väldigt bra sätt och även om det blev färre mål i år, fem stycken, var han nöjd med sin säsong.

- Den har varit bra, jag hade ingen ordentlig försäsong, spelade bara 60 minuter på försäsongen så det tog ett tag att komma igång men det blev väldigt bra när jag kom igång, summerar Albin Ek.

"Det kändes otroligt"

Resterande priser av sydnärkingar vanns i klassen för Distriksserier. Blott 16-åriga Tilda Lilja från IFK Hallsberg vann även hon "Årets mittfältare". IFK Hallsberg tog gågna säsongen klivet upp från Division 3 till 2. 

- Att få reda på att man var nominerad var roligt bara det, sen att vinna var otroligt! Det känns jätteroligt att bli sedd och uppskattad, säger Tilda Lilja.

- Det var min första säsong med damlaget och jag har hamnat i ett jättehärligt lag som jag tycker om att spela med och jag känner att jag uvecklats en hel del under säsongen. En som stöttat och ställt upp för mig mycket är min tränare Henrik Svensson, fastslår Tilda Lilja.

Fler som prisades var Jerry Wiberg från Vretstorps IF som blev "Årets anfallare". Michaela Persson från IFK Hallsberg blev "Årets back" och Nathalie Lundin från Sköllersta IF blev "Årets anfallare. Dessutom blev Thomas Bengtsson från IFK Kumla "Årets tränare" och Malin Fernström från Sköllersta IF "Årets futsalspelare".

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-11-09 1:25
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.