25 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Träning i Kumla för unga

Fortsatt samarbete med Liverpool

Ett välmeriterat tränargäng kom från Liverpool till Kumla IP i somras för att under tre dagar förmedla sina kunskaper. Foto: Peter Eriksson

Under 2013 anordnade IFK Kumla i samarbete med Liverpool FC “Liverpool Football Academy” där anställda tränare från Liverpools akademi i England under tre dagar ansvarade för träningar på Idrottsparken i Kumla för killar och tjejer 6-14 år. Nu har IFK Kumla skrivit ett 2-årsavtal med Liverpool. Man behöver inte vara bosatt i Kumla för att delta.

- Vi är självklart glada över att Liverpool är nöjda med oss som förening och att de vill att vi anordnar akademin också under 2014 och 2015, säger IFK Kumlas ordförande Christian Lahesalu i ett pressmeddelande på måndagen.

Liverpool Football Academy har funnits länge och klubben reser nu runt till länder i hela världen för att ge unga fotbollsspelare utbildning. Till akademierna, eller fotbollsskolorna,  kommer under 2014 utbildade tränare som till vardags arbetar med fotbollsutbildning i Liverpools akademi i England. Förutom i Kumla arrangeras skolorna även i Uppsala, Eskilstuna och Lidköping.

"Fantastisk förmån"

IFK Kumlas ordförande Christian Lahesalu ser fördelar för båda klubbarna:

- Det är givetvis fantastiskt att vi i IFK Kumla Fotboll fått förmånen till ett samarbete med en så stor klubb som Liverpool FC. För Liverpool är det ett sätt att tacka sina fans runt om i världen och för oss i IFK Kumla är det ett bra tillfälle för våra ungdomsledare och tränare att få inspiration och idéer på fotbollsövningar.

- Det är självklart även ett fantastiskt tillfälle för våra unga fotbollsspelare till extra träning och ett unikt tillfälle att bli coachade av välutbildade tränare från Liverpool.

Speciell målvaktsklass

Liverpools Fotbollsskola vänder sig till killar och tjejer mellan 6-14 år och kommer att arrangeras på Idrottsparken i Kumla måndag-onsdag 4-6 augusti 2014. Man behöver inte vara bosatt i Kumla för att delta och det kommer att finnas en speciell målvaktsklass under fotbollsskolan. För mer information och anmälan går man in på http://www.liverpoolfotballskole.no/sv/.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-12-30 16:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.