07 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ej onödiga besök på äldreboenden

Såväl Askersund som Kumla kommun uppmanar sina medborgare till att undvika onödiga besök på äldreboenden i nuläget pga Coronaviruset.

Askersund ger ett pressutskick kring kl 12 under torsdagen.

"Askersunds kommun uppmanar även de anhöriga och besökare att undvika onödiga besök på kommunens boenden och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. Det gäller även anhöriga och besökare till äldre och sjuka som har ordinärt boende. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara. Det är dessutom särskilt viktigt är att de som arbetar inom den kommunala vården inte går till jobbet om de får symtom på luftvägsinfektion. Det gäller såväl på boenden som inom hemtjänsten. Askersunds kommun följer hela tiden aktivt händelseutvecklingen när det gäller det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Våra verksamheter följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och regionens smittskyddsenhet ger"

Även Kumla har liknande info på sin hemsida. 

"Från och med i dag tar vi inte emot onödiga besök på våra äldreboenden, för att skydda våra mest sårbara hyresgäster. Om du har luftvägssymtom ska du absolut inte besöka oss", detta meddelar Kumla kommun på sin hemsida. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-12 12:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.