05 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Dragracingallians bildad i länet

Vill flytta streetrace till banor

Satsar på gemensamt drag gör Stefan Flodell, (Gunroad Racing), Göran Ekendahl, (SHRA Karlskoga och SHRA Lindesberg),  Anders Eriksson, (SHRA Karlskoga), Stefan Jansson, (Gunroad Racing), Otto Olsson, (Gunroad Racing), Carl Erik Kihlman, (SHRA Lindesberg och Gunroad Racing), Mikael Strid, (SHRA Lindesberg och Gunroad Racing) samt Lennart Holm, (SHRA Lindesberg).

MOTOR: De tre dragracingföreningarna i länet, Gunroad Dragracing Club i Örebro, SHRA Karlskoga och SHRA Lindesberg går nu samman för att tillsammans bredda dragracing-sporten i länet under det gemensamma arbetsnamnet Dragracingalliansen Örebro Län.

Under ett möte på Truckstop Örebro förra veckan samlades nio representanter från de tre föreningarna och enades om ingå ett samarbete kring en gemensam dragracingserie. En arbetsgrupp ska ta fram ett gemensamt koncept inför säsongen 2017, framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med samarbetet är att skapa fler tillfällen för att träna och tävla i Örebro län, och på så sätt kunna flytta streetracingen till banor istället för att det ska köras nattliga race på gatorna.

Samtidigt vill man kunna värva fler medlemmar till de tre föreningarna, man vill också samla och bättre ta tillvara på all den gemensamma kunskap och de resurser som man förfogar över inom de tre föreningarna.

Sveriges äldsta bana i Linde

Gunroad Dragracing Club i Örebro saknar idag möjligheter att arrangera träningar och tävlingar i Örebro eftersom det saknas en bana, i gengäld är föreningen väldigt aktiv under de tävlingar som genomförs på andra platser i landet.

SHRA Karlskoga genomförde i somras sin första tävling på Karlskoga flygfält. Arrangemanget som var väldigt omtyckt genomfördes med hjälp av systerföreningen i Lindesberg som har mångårig vana av att arrangera tävlingar.

I Lindesberg har man tillgång till en industriraka där man kan köra några gånger om året. SHRA Lindesberg arrangerar också Sveriges äldsta dragracingtävling; Linde Open som nu genomförts i 33 år.

Många vill köra

- Vi tycker det är perfekt om vi tillsammans kan arrangera race i Örebro, det gäller bara att hitta en bra plats att köra på för det finns många som vill köra här, säger Stefan Flodell, Gunroad Racing.

- Vi fick ett väldigt positivt gensvar när vi gjorde ett försök på flygfältet i somras säger Göran Ekendahl i SHRA Karlskoga.

-  Det måste vara enkelt att både arrangera och delta, säger Lennart Holm, SHRA Lindesberg, apropå det kommande arbetet med att hitta former för en gemensam serie.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-09-22 14:22
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.