Gå till innehåll
Sydnärke

Dömd för att ha kört drogpåverkad

Publicerad: 30 March 2020 7:51

När polisen skulle stoppa  en rattfyllerist från Sydnärkeområdet vill han inte stanna. Istället körde han in i polisbussen och fortsatte sin färd. Vid ytterligare två tillfällen försökte polispatrullen få stopp på ekipaget, och till slut lyckades man stoppa den rattfulle föraren vid Öja, som ligger väster om Kumla.

Det här inträffade den första december 2018, och ett blodprov visade att bilföraren var påverkat av tramadol, cannabis och alprazolam. Dessutom saknade den nu 23-årige föraren körkort.
Den fjärde december 2018 blev 23-åringen stoppad på nytt, den här gången i Östansjö och han hade olovligen tagit en lätt lastbil som han körde omkring i.
Den 20 december 2018 blev mannen stoppad en tredje gång när körde omkring i en bil. Även denna gång var han påverkat av hasch och alprazolam.
Nu har den 23-årige mannen dömts för två fall av rattfylleri, tre fall av olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott. Han döms till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst, det motsvarar en månads fängelse. Mannen ska också underkasta sig drogkontroller och delta i ett brottspreventivt program. Han ska dessutom betala 53 000 kronor i skadestånd för att han kört på polisbussen.

Annons

Nyheter