06 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Frias från misstänkt djurskyddsbrott

En kvinna i Sydnärke frias från misstankarna om brott mot djurskyddslagen. Kvinnan polisanmäldes och åtalades sedan bland annat länsstyrelsen uppmärksammat att kvinnan drev en ridskoleverksamhet utan tillstånd.

Det gällde under tiden mars 2016 till februari 2018. Dessutom fanns det bara fyra boxplatser åt de 14 hästarna; det saknades plats i stallet för alla hästar att vila på där det fanns strödda ytor med torrt underlag, att det ibland saknades vatten till hästarna och att vattenkvalitén inte var bra.

Den åtalade kvinnan nekar till att ha begått något brottsligt. Hon trodde att tillståndet för verksamheten gällde även när hon flyttat till en ny gård.  Hästarna delades upp och på så sätt hade alla djur möjlighet att vila inomhus, vattentillgången klarade hon genom att gå runt med hinkar till alla hästar, har hon förklarat. 

Tjänstemän otydliga

Så fort hon blev varse att hennes tillstånd inte gällde avslutade hon ridskoleverksamheten.

Tingsrätten anser visserligen att kvinnan borde förstått att hon behövde ett tillstånd, men samtidigt var länsstyrelsens tjänstemän otydliga i kommunikationen med kvinnan. När det gäller antalet platser i stallet och vattenkvalitén är uppgifterna något oklara, anser tingsrätten. Därför ska kvinnan frias från misstankarna om brott mot djurskyddslagen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-20 17:15
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.