09 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

PRO:are mådde som
de förtjänade

Drygt 300 PRO-medlemmar träffades på MåBra-dagen och kunde pusta ut (nåja) efter tävlingarna, Foto: Lars LitzénDrygt 300 PRO-medlemmar träffades på MåBra-dagen och kunde pusta ut (nåja) efter tävlingarna, Foto: Lars Litzén

När 76 lag med fyra personer i varje tävlar på MåBra-dagen i Sannaheds motorstadion går det åt mackor i massor och kaffe och varmkorv. Då mår man bra.

PRO Kumla Södra sköter resultaträkningen inför stundande prisutdelning.
Gunnel Asp och Britta Nielsen var reserver men verkade må bra ändå.
KES - Karl-Erik Svensson - svarade för korvlangning
Leen Carlsson hade dukat uppo vegetariskt.
Även pensionärer puttrar gärna i sina egna bilar.

Karl-Erik Svensson från PRO Kumla Södra, som alla känner som Kes, langade varmkorv inne i Indianernas kabyss, sekunderad av kamrater som skötte mackor och kaffe,

-Vi arrangerar MåBra-dagen på uppdrag av PRO-distriktet, så vi är många funktionärer igång. I morse bredde vi 350 mackor.

Att "må bra" som pensionär kan skifta för kropp och själ. Här kom PRO:are från hela länet för trivas och träffa gamla bekanta. Och tävla i udda och lagom belastande kastgrenar med små och stora bollar, pilar, hästskor samt det inom kretsarna välbekanta Klövsjöspelet. - dagens 

Dessutom en tipspromenad för de små grå.

Matnyttigt

Gunnel Asp och Britta Nielsen från PRO Handels i Örebro (67 medlemmar) fick dessvärre inte plats i laget men var med som reserver, berättade de medan de värmde sig mot en vägg i solen. Men frågesporten hade de genomfört.

- Jag klarade tio av tolv frågor, förklarade Gunnel med en besviken liten grimas. Jag missade astronauten, den var inte helt i min smak.

Hon kunde istället kanske pratat smak med Leen Carlsson från PRO Örebro läns konsumentkommitté som propagerade för äldre ska käka minst ett halvt kilo frukt och grönt om dan för att må bra. Hon hade dukat upp fat med nyttigheter och höll med broschyr som förmedlade vegetariska recept som en gryta på vita bönor.

Det fanns fler broschyrer: Trafiksäkerhet för seniorer, verkar även den vara matnyttig med tanke på alla bilar som stod på parkeringen. Man är ju trafikant hela livet, som det påpekas. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-23 17:25
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.