02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Tävling och motion i ett

Så här kan en station se ut på fotoslingan i Naturpasset. Foto: OK TisarenSå här kan en station se ut på fotoslingan i Naturpasset. Foto: OK Tisaren

OK Tisaren har sedan många år tillbaka arrangerat evenemanget Naturpasset och så även 2019. I år består det av skogsorientering vid klubbstugan i Långängen, fotopass i Kumla och ett cykelpass öster om Kumla-Hallsberg.

Naturpasset äger rum över hela Sverige, inom olika områden, och består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Kontrollerna tar man sig till genom att gå, springa eller cykla och kan besökas när som helst.

Kontroll 19 kan saknas på vissa utskrifter men den ligger alltså här.
Tävla lokalt

Roger Gustafsson är medlem i OK Tisaren och med i kommittén som fixar och trixar med Naturpasset i Kumla och Hallsberg.

- Vi körde igång Naturpasset den 11 maj. Normalt sett brukar det vara i början på maj, men vi hade en tävling i samma område då så vi tyckte det var bättre att skjuta lite på evenemanget.

Kartavsnitt för cykel.
Alla kan delta

Naturpasset går till som så att man köper ett startkort och fyller i det, beroende på vilken av turerna man tar.

- Det är öppet för alla. Man väljer en bana och ger sig ut och letar efter kontrollerna som finns där, berättar Roger.

Bakom Naturpasset finns idoga ideella krafter och en kommitté som delar på uppgifterna.

- Vi är några stycken med olika ansvarsområden som fixar inför Naturpasset, med att sätta upp kontrollerna på dom olika ställena. Jag kan säga att dom där pålarna med kontrollerna är riktigt tunga, skrattar Roger.

Kartavsnitt för foto.
Hoppas på fler

Förra året lockade tävlingen runt 150 deltagare. Minst lockade fotoslingan i Kumla men man hoppas på fler deltagare i år.

- Vi hoppas att så många som möjligt passar på att motionera i vår vackra natur, antingen till fots eller med cykel!

Kartavsnitt för skogen.
Här finns startkorten

Försäljningsställen för startkorten är apoteken Kronan i Kumla och Hallsberg, biblioteket i Kumla samt OK Tisarens klubbstuga. Att delta kostar 50 kronor.

De som fyller i startkorten och lämnar in dessa deltar i en lokal lottdragning med enkla priser. Startkorten ska lämnas in senast 29 september 2019.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-17 11:45
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.