07 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Coronasmittad besökte Öppet Hus i Örebro

En ung person som varit smittsam med det nya coronaviruset besökte Örebro universitet onsdagen 4 mars när universitetet höll öppet hus, de så kallade universitetsdagarna, för länets gymnasieskolor.

De nära kontakter som personen haft under dagen är kontaktade och har fått förhållningsregler att vara hemma. Det kan dock inte uteslutas att personen även kan ha smittat andra som varit där den dagen.

Smittskyddsläkaren uppmanar därför alla som varit på universitetets öppet hus aktuell dag att vara mycket uppmärksam på eventuella symtom under resterande del av inkubationstiden, vilket är fram till den 18 mars.

De vanligaste symtomen för det nya coronaviruset är hosta, andra luftvägssymtom eller feber.

- De nära kontakterna är informerade och har fått förhållningsregler att vara hemma, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare. Som en extra säkerhetsåtgärd vill vi även uppmana alla som deltagit i samband med Universitetsmässan den 4 mars att vara uppmärksam på symtom, och då stanna hemma, och skyndsamt kontakta 1177 för att bli hänvisade vidare för provtagning.

Folkhälsomyndigheten är inkopplad i detta fall.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-08 21:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.