Gå till innehåll
Sydnärke / Kultur

28/9: Ida Bang & the Blue Tears - sångerskan Ida Bang har John Bernström, Patrik Engström, Leo Henriksson och Leo Sund i ryggen.

Fredagkväll med första höstbluesen

Publicerad: 27 September 2018 21:26

Hallsbergs Jazz- och bluesklubb öppnar höstsäsongen denna fredagkväll på Stinsen med Ida Bang & the Blue Tears, ett band som kan dra åt skruvarna så det griper tag. Höstprogrammet varvar blues med bland andra Jojje Wadenius och flöjtjazz samt en kväll med lokala specialband.

Nu är de tillbaka i Hallsberg! skriver klubben entusiastiskt i sitt program. Det senaste tre åren har Ida Bang & the Blue Tears hunnit med att spela runt om i Sverige och i Europa och de gör succé varje gång de spelar. De har en scennärvaro, som gör att det verkligen svänger! Första fullängdsalbumet med eget material - Possibilities - släpptes sommaren 2016 influerats av bland annat Bonnie Riatt och Tedeschi Trucks Band.

Klockan 20 börjar konserten med förband från Kävesta kl 19:15.

- En nyhet för hösten är att vi kör en kväll med hjältar från den närkingska myllan, berättar Mårten Franzson, ordförande i Hallsbergs Jazz- och bluesklubb. 

Annat skrammel

Det är de två banden Buckliga Boots och De tröstlösa bröderna  som delar på scenen nästa arrangemang 6 oktober.

- Inte direkt jazz och blues - mer åt visa, singersongwriter, rock, folk plus lite oljud och annat skrammel.

Buckliga Boots bjuder på Dylan, J. Prine och kanske lite Winnerbäck medan De Tröstlösa Bröderna bl a tolkar Dan Andersson och Nils Ferlin.

Jojje med kammarjazz

Det blir enda kvällen då Kävesta folkhögskola inte deltar med ett förband. Annars får publiken chansen att höra jazztalangerna även inför supergitarristen Georg ”Jojje” Wadenius framträdande med Joakim Ekberg på trummor och Mattias Svenson på bas. Kammarjazz utlovas 20 oktober.

Clas Yngström & The Blue Devils, starka blueskort, kommer 10 november och flöjtisten Anders Hagberg leder 24 november spännande Melodic Melange där nordisk jazz möter arabiskt tonspråk.

Hela programmet HÄR

Annons

Nyheter