04 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Barn med allergi kan gå till skolan

Den som har allergi men är symtomfri kan gå i skolan. Detta fastslår Region Örebro Län via ett pressutskick med syfte att klargöra.

Det har i dag förekommit uppgifter i media som kan tolkas som att allergiska barn inte ska gå till skolan, och att detta har varit nya besked från smittskyddet. Detta stämmer inte, skriver Region Örebro Län.

- Vad som gäller är Folkhälsomyndighetens riktlinjer att personer med även milda luftvägssymtom ska stanna hemma från arbete och skola. Detta gäller även de som har en allergi, säger smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen.

- I början kan det vara svårt att avgöra vad som är en allergi och vad som är en luftvägsinfektionen. Då ska man ta det säkra före det osäkra och stanna hemma.

- Om man tar medicin för sin allergi och symtomen avtar eller försvinner – då kan man dra slutsatsen att det är allergi man har, och inte en luftvägsinfektion. Då kan man gå till skolan, avslutar Rasmussen. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-24 11:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.