Gå till innehåll
Sydnärke

Nya ordföranden Lena Ottoson avtackar Bo Fredriksson med blomster. Foto: Jan Sörberg

Fullt hus på årsmöte

Publicerad: 15 April 2019 17:39

PRO-distriktets årsmöte 2019 var 9 april förlagt till församlingshemmet i Finnerödja. Dagen innan var Ingrid Gustafsson och Per-Olof Nilsson från PRO i Finnerödja-Tived tillsammans med ombudsman Hermine Schimann och Arne Önnefors från distriktet i full fart med förberedelser inför morgondagen.

Den dagen startade Ingrid med kaffekokning till 120 ombud redan kl 7 på morgonen. Anna-Stina Adamsson, Per-Olof Nilsson, Lisbeth Persson deltog också med kaffeservering, framdukning av mat och service. Brigitt Steiner tittade in en stund.

Pratade hälso- och sjukvård

Mötet öppnades av Bo Fredriksson som överlämnade till Tommy Laserö från Region Örebro län som pratade om målbild för hälso- och sjukvård inför 2030.

Ordförande för mötet var Sven Almqvist med Per-Olof Nilsson som sekreterare och förhandlingarna genomfördes på ett utmärkt sätt. Efter genomgång av verksamhetsberättelse, resultat- och balansräkning och revisionsberättelsen beslutades om ansvarsfrihet för den avgående styrelsen. 

Tre motioner hade kommit in. Den första handlade om rabattresor med kollektivtrafik och den fick bifall. Nummer två om trippelskrapet besvarades och likaså nummer tre som handlade om vaccinationer.

Valde ny ordförande

Sedan var det dags för val. Bo Fredriksson avgick som ordförande och uppdraget övertas av 

Lena Ottosson, tidigare vice. Vidar Larsson och Curt Nilsson som lämnade sina platser avtackades med blommor. 

Ny i styrelsen är Hermine Schimann som slutar som ombudsman 1 augusti. Robert Mörk, Reidar Johansson och Gunnel Hedström är nya ersättare. Valberedning Kerstin Gunnarsson, Ingegerd Viiand och Bo Astvald med Bärbel Johansson som ersättare.

Utmärkelser för PRO i rörelse delades ut till Askersund, Handels och Lindesberg samt till de föreningar som haft flest deltagare procentuellt och det var Handels, Hjortkvarn och Askersund.

Pris för försäljning av trippelskrapslotter gick till Kopparberg, Hjortkvarn, Åbytorp, Hasselfors och Närkes Kil.

Deltagande gäster Gunnar Sandell från Riksorganisation i Stockholm, Solvig Yngve från Östergötland och Thorsten Born från Värmland berättade från sina distrikt.

Kommande evenemang

Distriktet informerade om kommande dagar. 31 augusti inspirationsdag i Pålsboda Folkets Park. 22 oktober information om Vårdguiden 1177. Medlemssystemet Hjördis ska uppdateras liksom hemsidan. I höst kommer en kampanj för att värva medlemmar. Ett uttalande om PRO:s mål skickas till lokalpressen.

Robert Mörk lämnade ett uppdrag till konsumentkommittén att bevaka kredit för pensionärer med anledning av att många äldre blivit skuldsatta och hamnat hos kronofogden.

Sämjan var god trots att det var ganska trångt mellan stolarna och det blev glada återseenden för ombud som varit med tidigare.

Annons

Nyheter