15 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Arsenites nya bitvis riktigt bra

Jag gillar denna platta. Det går inte att sticka under stol med. Bitvis är plattan rentav riktigt bra.

Arsenite med rötter i Sydnärke, släpper nya albumet Apophis (namnet troligen inspirerat av en gammalegyptisk demon)   (Rambo Music).

Bandet har utvecklats på flera områden och tydligast är själva låtskrivandet, som är mer komplext och genomarbetat än på förra plattan “Ashes of the declined”.

Arsenite har också fått grepp om körandets ädla konst vilket är tacksamt för ett kräset öra.

Det finns mycket tydliga influenser från Queenryche och Metallica på den nya plattan. “The valley of the kings” är ett av de bästa spåren på plattan tillsammans med titellåten “Apophis”. “The valley of the king” har tydliga drag av “Wherever I may roam” (Metallica), det hörs framför allt i början av låten.

Titellåten “Apophis” har mycket av Queenryches gitarrer och harmonier från plattan “Operation: Mindcrime”.

Som alltid är gitarrerna Arsenites viktigaste och bästa beståndsdel. Gitarristerna Tony Classon och Niclas Gustavsson gör ett grymt jobb.

Jag vill passa på att hälsa nykomlingen Niclas välkommen och beklaga att Simon Hagberg försvinner från bandet. Hagberg har varit delaktig i skrivandet av många låtar på nya plattan, bl a  “The Valley of the kings”. (med Martin Giaever).

Så jag är grymt sugen på att höra Arsenite live den 13 december. Det finns vissa saker jag speciellt är nyfiken på: trummisens baskaggetramp och nya gitarristens livespel!  I första låten på  nya albumet, “Disorder of the mind”, trampas det snabbt på baskaggen och jag vill se hur Henrik Persson klarar av det live!

Bäst: Bandet har utvecklats positivt på flera områden sedan förra plattan.

Sämst: Bandets svaga punkt är sångarens “Närkelska” och sångens melodiska förutsägbarhet.

Betyg: 3 av 5

Skiva: Apophis. Spår: Disorder of the mind, No surrender no retreat, Hell on earth, Cult of the demon, Apophis, The valley of the kings, This is the end, City of anarchy.

Medlemmar:  Tony Classon - sång, gitarr, Niclas Gustavsson - gitarr, Martin Giaever - bas, Henrik Persson - trummor.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-12-10 0:29
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.