02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Region Örebro Län larmar om allvar

Helgens leveranser av sjukvårdsmaterial till Region Örebro län var otillräckliga. De motsvarar långt ifrån det som beställts. Leveranserna är såväl ojämna som ofullständiga och läget är allvarligt.

- Läget är synnerligen allvarligt efter helgens leveranser, säger Inger Nordin Olsson, sjukvårdsledare i den särskilda sjukvårdsledningen. Verksamheter flaggar nu för ett försämrat och mer osäkert läge. Vi behöver i ökad utsträckning beställa material direkt från leverantörer och även få assistans från andra regioner.

Detta meddelas i ett pressutskick under måndagen.

Tidsplan för bättring saknas

- Vi har inte fattat några beslut om att ställa in operationer, säger Claes Mårten Ingberg, medicinskt ansvarig i den särskilda sjukvårdsledningen. Stabsläge kvarstår i Region Örebro län.

- Mycket av det vi beställer blir restnoterat, säger Martin Stang, chef för Område försörjning inom Region Örebro län. Många pallar vi får med material innehåller också mycket luft och är dåligt packade. Eftersläpningen i våra beställningar är nu flera dagar.

Någon tidsplan för en mer stabil försörjning av sjukvårdsmaterial har vi inom hälso-och sjukvården ännu inte fått från Apotekstjänst AB, avslutas pressutskicket.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-21 17:30
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.