Gå till innehåll
Sydnärke

Alliansen i regionen: Vi satsar mer

Publicerad: 17 October 2017 18:01

Det skriver Allianspartierna i Region Örebro län med M, C, L och KD. De har lagt sitt budgetförslag för 2018 med verksamhetsplan och i ett pressmeddelande på tisdagen delger partierna några av sina motiv:

Kostnadsdrivande

– Över 16 000 personer står i kö för behandling och operation och därför satsar vi för att sjuka ska få vård i tid, säger Ola Karlsson, oppositionsråd (M). Det är viktigt att förstå att det i stor utsträckning handlar om människor som mår dåligt. Dessutom är det kostnadsdrivande.

– Insikten om att vi blir allt fler äldre delas av majoriteten, men de stannar vid det konstaterandet. Inte ett ord nämns om hur de tänker hantera utmaningen, påpekar Behcet Barsom, oppositionsråd (KD). Vi har förutom de satsningar som indirekt kommer de äldre till del även ett tiotal förslag som riktar sig direkt mot gruppen.

Psykiska ohälsan

– En av vår tids största folkhälsoproblem är den psykiska ohälsan. Det bästa sättet att möta den psykiska ohälsan bland barn och vuxna är att stärka primärvården, den första linjens psykiatri, säger Anna Ågerfalk, oppositionsråd (L).  Det handlar främst om att stärka den psykosociala kompetensen i hela länet.

– För att säkerställa en god tillgänglighet är länets tre akutsjukhus nödvändiga. En plan behövs för att garantera förlossningsvården. Regionen måste lösa personalbristen för att kunna säkra BB i Karlskoga året om, konstaterar Torbjörn Ahlin, oppositionsråd (C).

Nyföretagande

– Förutsättningarna för en växande ekonomi och en trygg välfärd är att fler företag startar och kan växa. Politiken måste verka för ett företagsklimat som skapar förutsättningar för nyföretagande, påpekar Katarina Tolgfors, oppositionsråd (M). Genom att stärka NyföretagarCentrum möjliggör vi för att nyföretagandet ska kunna öka i hela länet.

Se Alliansens Verksamhetsplan med budget för 2018 samt ekonomisk plan 2019-2020

Annons

Nyheter