20 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Alléskolan stänger pga Coronavirus

Under söndagseftermiddagen informerades Alléskolans ledningsgrupp om att en medarbetare och en elev vid Alléskolan testats positivt för coronavirus. Skolans ledning befinner sig i högsta beredskapsläge, och beslutade under söndagskvällen att hålla Alléskolan och Allévux stängd måndagen 9 mars och tisdagen 10 mars.

Skälet till att skolan hålls stängd är att skolans ledning behöver tid att kartlägga och hantera den uppkomna situationen. Beslutet innebär att alla elever och medarbetare stannar hemma under måndagen och tisdagen.

Det skriver Alléskolan på sin hemsida söndag kväll.

Följande text finns också att läsa på skolans hemsida.

"Smittskyddsenheten vid Region Örebro län har genomfört smittspårning och har därefter kontaktat de personer som kan ha utsatts för smitta.

Den elev som testats positivt deltog under onsdagen den 4 mars vid Universitetsdagen i Örebro. Som en extra försiktighetsåtgärd uppmanar Smittskyddsenheten därför alla som befann sig på Universitetsdagen att vara uppmärksam på symptom såsom feber, hosta eller andningsbesvär.

Skolans ledning följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger, och har fortlöpande kontakt med Smittskyddsenheten. Information till elever och personal kommer att uppdateras fortlöpande i skolans intranät Ping Pong. Information till vårdnadshavare och allmänhet kommer att finnas på skolans hemsidor". (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-08 21:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.