Gå till innehåll
Sydnärke

Agnes Åström spelar teater och bakar. Tips och trix för att baka godsaker hittar du på hennes blogg härintill i högerspalten.

Följ Agnes när
hon bakar godsaker!

Publicerad: 23 May 2015 10:24

I Östansjö bor framtidens konditor Agnes Åström. Hon går idag första året på Virginska skolan i Örebro. Det som Agnes lär sig och även hennes egna recept kan Sydnärkenytts besökare nu hitta på hennes blogg.

Agnes Åström är en mycket aktiv tonåring. Nyligen fick hon ett fint stipendium av Lekebergs sparbank och revysällskapet för sina insatser på och kring scenen.

- Jag blev verkligen överraskad, berättar hon.

Men nu ska det handla om bakning, något som Agnes Åström alltid varit intresserad av. Hon har alltid haft en dröm om att bli bagare eller konditor och räknar med att i framtiden ha ett eget konditori. Agnes blir färdigutbildad om två år.

Gör goda konstverk

Visst bakar hon matbröd men det är konditorivaror av olika slag hon främst tycker om att arbeta med.

- Det är ett konstverk när det gäller utformningen och garneringen av bakverk och framförallt tårtor. De ska både smaka och se goda ut.

Agnes har startat en blogg - agnesbakar.blogg.se - där hon skriver och delar med sig av det hon kan och lär sig.

Tips och trix

- Min blogg kommer att innehålla en massa recept, tips och trix hur man kan baka när man är hemma. Min favorit idag är Cupcakes, en muffins med frosting som är en glassyr med allt möjligt i t.ex äpplen eller choklad.

- Jag ska försöka att lägga in nya saker på bloggen ett par gånger i veckan, säger Agnes Åström. Framtidens konditor.

Annons

Nyheter