Gå till innehåll
Sydnärke

Många deltagare och många starter i Marsspelen. Foto: Olle Widell

Marsspelen för
25: gången

Publicerad: 25 March 2018 15:12

Helgen 24 och 25 mars anordnas Marsspelen, Sveriges näst största inomhustävling i Tybblelundshallen i Örebro. Arrangörer är Sydnärkeklubbarna Åsbro GoIF och Stocksäters IF. Det är 25-årsjubileum i år.​

Börje Nordin, tävlingsledare och speaker med mera.

Nära 900 deltagare genomför omkring 2 800 starter i olika grenar och klasser. Från flickor 9 tom 17 plus dam vetereran och detsamma för pojkar plus herr veteran. Plakett till de tre första delas ut samt minnespris och choklad till alla.

Den som verkar hålla i alla trådar och ha reda på allt är Åsbro GoIF:s Börje Nordin. Han är speaker och lotsar deltagare, föräldrar och åskådare genom det digra programmet. Till sin hjälp har han cirka 100 funktionärer, många av dem föräldrar.

Leina Nouaddel från Marseille. 
Anni Nylund från Åland.
Meja Nilsson och mamma Hanna.
Väloljat och rutinerat maskineri

Första intrycket för den oinvigde är att det verkar det rörigt och ingen ordning alls. Deltagare kommer och går kors och tvärs genom hallen iklädda tävlings- eller träningskläder samtidigt som tävlingar pågår på flera ställen. På tröjtrycket kan man utläsa olika idrottsföreningars namn, Glanshammar, Åland, Hammarby, Söderhamn, Uppsala med flera. Efter ett tag märker man att det är ett väloljat och rutinerat maskineri som gör det möjligt att genomföra en så stor tävling.

Sydnärkenytts medarbetare fick en pratstund med Leina Nouaddel. Hon kommer från Marseille och är för närvarande utbytesstudent i Örebro.

– Det är min första tävling i Sverige och jag har tränat i fyra år. Jag ska springa 60 och 200 meter. Jag trivs så bra här och skulle vilja stanna längre.

Bland alla tävlande fanns även Anni Nylund som var sprudlande glad efter sitt 60 meters lopp.

– Jag vann och satte personligt rekord på 8,11 sekunder. Jag kommer från Åland och tycker det är bra banor och starter här, jag trivs här.

Meja Nilsson, Åsbro GoIF, berättar:

– Jag ska springa 60 meter och hoppa längd. Mamma Hanna är med som funktionär och nu hjälper jag henne att vika tröjor.

Det är glädjande att se så hängivna och glada ungdomar från många olika platser tävla och prestera. Här spirar säkert morgondagens stjärnor, återväxten verkar säkrad.

Marsspelen, här spirar morgondagens stjärnor.
Annons

Nyheter