25 September 2017
Tipsa: 073-094 57 58

På gång i Sydnärke

Tipsa redaktionen om evenemang och händelser: pagang@sydnarkenytt.se

2017-09-04 Måndag 19:00 – Aulan, Kävesta Folkhögskola

Blueskväll på Kävesta

Deltagare från musiklinjens jazz-, pop-, och rockinriktning bjuder in till en blueskväll.

Fri entré och gratis fika.

Onsdag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Kulturcollage

Fotograf Alf Fransson har dom senaste 15 åren filmat ett antal kultur-personligheter som nu ställts samman i två filmer. De visas nu på Sjöängen i Askersund.

Onsdag 18:00 – Sjöängen, Askersund

LAN

 Den 27-29 Oktober kommer A-lan anordna LAN i Sjöängens matsal. 60 platser, surfa in på a-lan.se för att anmälan. Det kommer spelas allt från CS:go till Warcraft. Det kommer finnas priser till vissa av turneringarna. 

LAN pågår mellan 27-29 oktober.

Torsdag 14:00 – Askersunds bibliotek

Träffa Örebro rättighetscenter

Har du frågor om diskriminering? Nu drar höstens biblioteksbesök igång. I höst finns vi på plats vid biblioteket i Askersund. Vid besöken finns en representant från Rättighetscenter på plats för att svara på era frågor om vår verksamhet, diskriminering och kränkande behandling.

Torsdag 18:30 – Sjöängen, Askersund

Nyfiken på Askersund

Barn och utbildningschefen Vendela Lehn kommer och berättar om verksamheten och där man också får ställa frågor.

Torsdag 19:00 – Teater Lerbäck

Teater: Hovsjömordet

"Hovsjömordet” är Lerbäcks Teaters 14:e deckargåta och spelplatsen är en fjällstuga i nordvästra Dalarna julen 1943. Den utspelas alltså mitt under andra världskriget och bjuder på såväl spioner som förrädare och intrikata familjehemligheter i en riktigt klurig historia.

Fredag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Konsert: Sing me out

Denna konsert är resultatet av ett sångläger där deltagare varit lärare och sångelever från länets kulturskolor tillsammans med sångerskan Britta Bergström.

Fredag 19:00 – Sjöängen, Askersund

Föreläsning: Vi som bor här

Naturskildraren Martin Emtenäs och den legendariske musikern Stefan Sundström ger sig ut på årets yvigaste och grönaste turné! Välkomna till en föreställning om biologiskt mångfald - i mellanrummet mellan glitter och gråsuggor.

Lördag 10:00 – Centralförrådet, John Norlanders gata

Öppet hus: Tekniska kontoret

Välkommen till en dag med visning av reningsverket, maskiner, information från energirådgivare med mera.

Lördag 10:00 – Biblioteket/ Childrens, Hallsberg

Internationella barndagen

Internationella barndagen uppmärksammas lokalt med barnaktiviteter samt gratis inträde till Childrens upptäckarhuset.

Biblioteket har öppet kl. 10.00-14.00 under lördagen, Childrens upptäckarhuset har öppet lördag samt söndag kl. 09.00-16.00 

Lördag 11:00 – Sipplunda Grönsaker, Väla Wärnamo 657, Vretstorp

Skördefest

Skördefest med grönsaksförsäljning med lunch- och fikaservering. Lyssna på musik i trädgården, hälsa på djuren och gissa vikten på pumpan. På kvällen vankas det middagsbuffé, 20 platser. Först till kvarn gäller.

Skördefesten har gratis inträde, middagen kostar 275 kr för vuxen och för barn 80 kr.

Lördag 11:00 – Sjöängen, Askersund

Vernissage: Öga för geologi

Metaller och mineral i vår vardag – vad använder vi och till vad? Vad ger berget oss och var finns fyndigheterna – i Sverige och i världen?

I Teknikens Hus vandringsutställning "Öga för geologi" kan du spela järnmemory och upptäcka vardagsföremål som innehåller världens viktigaste metall. Här kan du koppla ihop mineral och metall med saker från vår omgivning och lära dig mer om vad som behövs för att tillverka de saker vi alla känner till med mera.

Utställningen pågår fram till och med 3 december.

Lördag 19:30 – Sjöängen, Askersund

Konsert: Creedence Tribute

En unik tribute show där man både får höra historien bakom Creedence Clearwater Revivals enorma succéer samt lyssna till låtarna i originaltappning. 

Söndag 14:00 – Åsens dagcentral

100-årsjubileum

Hallsbergs gymnastikförening fyller 100 år och har öppet hus på Åsen där det serveras kaffe och tårta. Fotoutställning och tipspromenad. Fri entré.

Söndag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Bio: The Nile Hilton Incident

Noredin är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig.

2017-10-03 Tisdag 14:00 – Askersunds bibliotek

Datastuga

Ställ frågor om internet, datorer och surfplattor. Få enkel handledning och hjälp med enklare problem. Du kan ta med din egen dator/surfplatta om du har möjlighet, annars finns det att låna.

2017-10-04 Onsdag 12:00 – Adventskyrkan, Hallsberg

Lunchkonsert: Folkligt

Välkomna på konsert med Magnus Berglöf som spelar piano och orgel. Fri entré.

2017-10-04 Onsdag 17:00 – Nudaengs Thai food, Fjugesta

Cafékväll med moderaterna

Träffa förtroendevalda från moderaterna i Lekeberg för att under en fika samtala kring dina frågor/funderingar kring verksamheten i vår kommun, Region Örebro län eller i riket.

2017-10-06 Fredag 9:00 – Stortorget, Västra Storgatan och Allégatan

Hallsbergsmarken

Traditionell marknad med knallar, föreningar och skolklasser.

2017-10-07 Lördag 9:30 – Ridhuset, Askersundsbyn

Sport: Extreme Cowboy Round Up

Sweden EXCA Racers har årets sista tävling i ridhuset i Askersundsbyn. Kom och titta på en fartfylld cowboyfest med tävlande i alla åldrar. Gratis inträde.

2017-10-07 Lördag 10:00 – Saronkyrkan, Hallsberg

Försäljning av barnsaker

Försäljning av begagnade barnkläder, leksaker, barnskor och barnartiklar. 20% av summan som det säljs för går till EFKs barnhjälp. OBS! För att lämna in krävs anmälan och ett inlämningsnummer. Begränsat antal finns. 

2017-10-07 Lördag 11:00 – Kävesta folkhögskola

Konstslingan: Kävesta folkhögskola

Lärare på konst- och formgivningslinjen tillsammans med deltagare på dess fördjupningsår ställer ut. Gästutställare är Stina Brännström, som tidigare studerat på Kävesta. Lunchservering och musik i matsalen kl. 12.00 båda dagarna (lör-sön).

Fri entré, lunchförsäljning

2017-10-07 Lördag 11:30 – Hallagården, Lekhyttan

Spinnträff

Välkomna till spinnträffar som vi har första lördagen i månaden. Man träffas och spinner, kollar på ull och får tips och ideér från varandra. Tiden är 11.30-17.00 men man kommer och går som vi vill.

2017-10-07 Lördag 19:00 – Sjöängen, Askersund

Från Broadway till Duvemåla

Knsert med några av Sveriges mest etablerade musikalartister, där stora röster och stora känslor drabbar samman i en kavalkad av musik från världens största musikaler. Bland det nya materialet som tillkommer märks låtar ur Jesus Christ Superstar, Mamma Mia och La La Land.

Medverkande: Daniel Sjöberg, Viktoria Tocca, Sanna Martin och Jesper Tydén. Gästartist meddelas senare. Band under ledning av Carina E. Nilsson

2017-10-08 Söndag 17:00 – Sjöparken, Kumla

Ljusvandring

Ljusvandringen startar vid trappen från Södra Kungsvägen ner till Djupadalsparken och leder dig vidare förbi Kumlasjön och in i Kumla sjöpark.

Vandringen avslutas i Sjöparkens växthus där man kan njuta av tända ljus, musik och se bilder som visar hur stadsparksområdet har utvecklats under de senaste 75 åren, från grävningen av sjön i Djupadalsparken till invigningen av Kumla sjöpark.

2017-10-08 Söndag 18:00 – Kumla kyrka

Konsert: Lisa Nilsson

Lisa Nilsson kommer till Kumla kyrka.

Sedan den uppskattade turnén i våras har Lisa Nilsson varit högaktuell med bl.a. ”Jazz Under Stjärnorna”-festivalen, festkonsert till minne av Olle Adolphson på Stockholms Konserthus och med en roll i den pågående inspelningen av den danska långfilmen ”Gud taler ud”, baserad på en roman av Jens Blendstrup där Lisa Nilsson spelar huvudrollens fru.

Biljettsläpp 4 september. Biljetter kommer att finnas på Kumla bibliotek.

2017-10-08 Söndag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Bio: The Nile HIlton Incident

Noredin är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig.

2017-10-08 Söndag 18:00 – Östansjö Folkets Hus, Dovrasalen

Teater: Försvinnandet

Försvinnandet är ett familjedrama om vad som händer när Alzheimers sjukdom drabbar en i familjen, och när tillvaron inte längre är som den en gång var. Pjäsen är trots sitt allvarliga ämne full av humor och ljusa stunder. Kan det förlorade minnet innebära en frihet och möjlighet att återfå sitt ”verkliga jag”, sitt liv utan alla begränsningar och sorger som livet för med sig?

2017-10-11 Onsdag 19:00 – Adventskyrkan, Hallsberg

Önskekonsert

Magnus Berglöf spelar vad du önskar. Maila dina önskemål. E-post till Magnus Berglöf: magnus.x.berglof@svenskakyrkan.se. Fri entré.

2017-10-12 Torsdag 18:30 – Församlingsgården, Adventskyrkan, Hallsberg

Modevisning

Rädda Barnens lokalförening i Sydnärke och Hallsbergs församling anordnar modevisning. Entré:120 kr

Mer information
2017-10-14 Lördag 12:00 – Bergööska Huset, Hallsberg

Vernissage: Cecilia Larsson

Under hösten ställer Cecilia Larsson ut sin konst i Hallsbergs konsthall. Utställningen pågår till och med 8 novemeber.

2017-10-15 Söndag 15:00 – Hembygdsgården, Sannahed

Höstfest

Kalas på hembygdsgården i Sannahed med kaffe och tårtor. Underhållning meddelas senare.

2017-10-15 Söndag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Bakom kulisserna på Slottet

Maria Gunnarsson berättar om arbetet med boken Det kungliga året som förlaget Bild & Kultur i Skyllberg nu ger ut för tredje året i rad. Det blir blandade historier om möten med kungafamiljen och en inblick i deras arbete. Och något om konsten att överleva i fotofällan.

2017-10-17 Tisdag 18:30 – Kumla bibliotek

Föreläsning: Kumla då och nu

Esso Engvall kommer med ett nytt program med bilder och berättelser om Kumla under 75 år.

2017-10-17 Tisdag 18:30 – Sjöängen, Askersund

Föreläsning: 438 dagar - Martin Schibbye

I juni 2011 tillfångatogs journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson i Etiopien nära somaliska gränsen. De ville undersöka hur befolkningen i Ogadenregionen påverkades av jakten på olja som pågick i området. Efter att ha suttit 438 dagar som samvetsfångar i ett fångläger, beskriver Martin att den starkaste känslan idag inte är den rent fysiska friheten från kedjor utan att ha fått yttrandefriheten tillbaka.

2017-10-17 Tisdag 19:00 – Hembygdsgården, Lerbäck

Filmkväll

Filmkväll i Församlingsgården i Lerbäck.​

2017-10-18 Onsdag 19:00 – Aulan, Kävesta Folkhögskola

Musik mellan ljus och mörker

Blandad konsert med JPR-ensemble, kammarmusik och kör. Fri entré och gratis fika.

2017-10-20 Fredag 19:00 – Viby hembygdsgård

Brasafton

Vi träffas kring en aktivitet på Viby hembygdsgård.

2017-10-20 Fredag 19:00 – Dagcentralen Åsen, Hallsberg

Musikföreställning: Gryning

Gryning - tid för goda nyheter är en musikföreställning som lyfter, stärker och glädjer. Vi byter ut vår nutida skrämselpropaganda mot GODA NYHETER. Vacker stämsång, härliga rytmer och texter som berör.

2017-10-21 Lördag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Show: Swede Hollow

Berättelsen om några av de emigranter som i slutet av 1800-talet hamnade i skuggan, på botten av en ravin i St Paul, Minnesota, Amerikas Förenta Stater. En musikalisk resa i en skön blandning av americana och nordiska tongångar. Berättelsen om en Närke familjs resa till Landet av Guld och om hur de till sist hamnade i Swede Hollow. Musik och uppläsning, uppbackat av ljud och bild i storformat. 

2017-10-24 Tisdag 13:00 – Kunskapens Hus, Laxå

Minimässa

Minimässa med tema "Betalningar och Digitala lösningar." Medverkar gör banker, polis, lokala butiker, konsumentrådgivare med flera. Målgrupperna för mässorna är främst äldre personer, människor med funktionsnedsättningar och nyanlända, men alla som har intresse är välkomna.

2017-10-26 Torsdag 14:00 – Askersunds bibliotek

Träffa Örebro rättighetscenter

Har du frågor om diskriminering? Nu drar höstens biblioteksbesök igång. I höst finns vi på plats vid biblioteket i Askersund. Vid besöken finns en representant från Rättighetscenter på plats för att svara på era frågor om vår verksamhet, diskriminering och kränkande behandling.

2017-10-28 Lördag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Musikal

Kom och njut av en sprakande musikalkväll med traktens talangfulla ungdomar. Musikalprojektet har växt fram i samarbete mellan Lerbäcks Teater och Askersunds Musikskola. Musikalgruppen, intrumentalister och körsångare framför nummer vi alla känner igen.

2017-10-28 Lördag 18:00 – Sockenkyrkan, Hallsberg

Konsert i Sockenkyrkan

Andreas Parmerud spelar trumpet och Magnus Berglöf spelar orgel. Fri entré.

2017-10-29 Söndag 14:00 – Kumla bibliotek

Barnens söndag: Kanel och Kanin

 Dockteater med Micael Bjurström för barn från 3 år. Fri entré.

2017-10-31 Tisdag 18:00 – Magiska Teatern, Vretstorp

Halloweenvandring

Följ med på en spännande halloweenvandring där du löser olika problem och hinder på vägen. Fri entré.

2017-10-31 Tisdag 18:30 – Sjöängen, Askersund

Nyfiken på Askersund

Kom och träffa kommunens förvaltningschef Mårten Eriksson från Tekniska förvaltningen. Mårten berättar om verksamheten och svarar på frågor, därefter diskussion.

2017-11-01 Onsdag 12:00 – Adventskyrkan, Hallsberg

Lunchkonsert: Ovanligt

Gunilla och Lars-Eric Lauenstein spelar nyckelharpa och psalmodikon. Fri entré

2017-11-01 Onsdag 17:00 – Nudaengs Thai food, Fjugesta

Cafékväll med moderaterna

Träffa förtroendevalda från moderaterna i Lekeberg för att under en fika samtala kring dina frågor/funderingar kring verksamheten i vår kommun, Region Örebro län eller i riket.

2017-11-04 Lördag 19:30 – Sjöängen, Askersund

Show: Nu har vi väl trevligt?

En föreställning om lycka med radio- och tv-profilerna Anders & Måns. Ett lyckopaket innehållande dans, sång och en stor portion trams. Eller som dom kallar det - "En självhjälpsshow i två akter."

2017-11-07 Tisdag 14:00 – Askersunds bibliotek

Datastuga

Ställ frågor om internet, datorer och surfplattor. Få enkel handledning och hjälp med enklare problem. Du kan ta med din egen dator/surfplatta om du har möjlighet, annars finns det att låna.

2017-11-09 Torsdag 10:00 – Kumla bibliotek

Barnteater: Rundgång - ett danseko

Rundgång är en dansinteraktion för de allra yngsta och deras nära vuxna. KollektivKompaniet KolKo ink. tar sig an den allra yngsta publiken och presenterar en föreställning fylld av groove och värme. Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum.

För barn 6–14 månader. Gratisbiljetter hämtas på Kumla bibliotek fr.o.m. 21 oktober.

2017-11-11 Lördag 9:00 – Cityhusets centrum

Lions fredsaffischtävling

Skolbarn får under hösten måla eller rita en teckning var på temat "Fredens framtid". De 10 bästa teckningarna väljs ut av en jury och visas i Cityhusets centrumtorg. Där får allmänheten rösta fram vilken teckning som är bäst. Tävlingen avgörs till sist i USA med prisutdelning. 

2017-11-11 Lördag 11:00 – Bergööska Huset, Hallsberg

Vernissage: Arne Frifarare

Arne Frifarares konst ställs ut i Hallsbergs konsthall. Utställningen pågår till och med 6 december.

2017-11-11 Lördag 12:00 – Arkivet, Församlingshemmet, Svennevad

Arkivens dag

Arkivet är öppet. Utställning om gårdsforskning och torpvandringar. Man kan också få hjälp med släktforskningsfrågor.

2017-11-11 Lördag 14:00 – Sjöängen, Askersund

Sjöängens 1-års jubileum

Vi firar Sjöängens 1-årsdag med traditionellt födelsedagskalas som innehåller lite av varje.

2017-11-11 Lördag 17:00 – Sjöängen, Askersund

Musikföreställning: Happy Birthday Miss Monroe

Jazzsångerskan Aurora Brännström har skapat den musikaliska föreställningen Happy Birthday Miss Monroe. Tillsammans med sina medmusiker ger hon en fördjupad bild av Marilyn Monroe som sångerska och människa.​

2017-11-14 Tisdag 13:00 – Kumla bibliotek

Minimässa

Minimässa med tema "Betalningar och Digitala lösningar." Medverkar gör banker, polis, lokala butiker, konsumentrådgivare med flera. Målgrupperna för mässorna är främst äldre personer, människor med funktionsnedsättningar och nyanlända, men alla som har intresse är välkomna.

2017-11-14 Tisdag 18:30 – Sjöängen, Askersund

Nyfiken på Askersund

Kom och träffa kommunens Miljöchef Lars Viitanen som kommer att berätta om verksamheten där man får ställa frågor. Därefter diskussion.​

2017-11-15 Onsdag 19:00 – Aulan, Kävesta folkhögskola

Lärarkonsert

Musiklinjens lärare bjuder in till sin årliga konsert. Fri entré och gratis fika.

2017-11-18 Lördag 19:00 – Sjöängen, Askersund

Föreställning: Allt du måste veta om pop!

I Allt du måste veta om pop får du historien om låtarna du har hört tusen gånger, men inte visste sanningen om: Från Karl Gerhard och Lill-Babs till Roxette och Laleh. Och då och då kommer hälsningar från artisteliten...

2017-11-19 Söndag 14:00 – Kumla bibliotek

Barnteater: Illusionistens assistent

Assistenten hälsar välkommen men Illusionisten verkar inte komma till den magiska föreställningen. Publiken väntar. Assistenten väntar. Vad ska han göra? Vad kan han göra? Under sin väntan provar Assistenten olika trolleritrick. Är Illusionisten verkligen den enda som är magisk och kan trolla?

Illusionistens assistent är en föreställning, med Kalle Nilsson, om självförtroende och våra egna inre krafter. Kan alla vara magiska? Och om vi var det – vad skulle vi vilja göra då?

Föreställningen bygger övervägande på kroppsspråk, trolleri och visuella element och passar därför alla oavsett språk. För barn från förskola till åk 3.

Datum och tid
Söndag 19 november kl. 14.00

2017-11-19 Söndag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Askersunds gator och platser

Föreläsningsföreningens styrelse försöker reda ut hur gator och platser i vår kommun har fått sina namn. Leif "Linus" Larsson medverkar med askersundsbilder.

2017-11-22 Onsdag 19:00 – Aulan, Kävesta Folkhögskola

Mötesplats Kävesta: Svante Weyler

Författarsamtal mellan Lennart Hagerfors och förläggare Svante Weyler.

Lennart Hagerfors fick sitt genombrott med ”Valarna i Tanganyikasjön” 1985 och är senast aktuell med romanen ”Människosonen”, där han återknyter till sin uppväxt som missionärsban i Kongo. Boken frågar sig vad Jesus gör under perioden mellan tolv och trettio års ålder, då han är försvunnen.

Fri entré och gratis fika.

2017-11-25 Lördag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Show: Vår Jul

Initiativtagaren Kalle Moraeus kommer tillsammans med Loa Falkman och Wictoria bjuda på en fantastisk kväll i musikens tecken. Man lovar julstämning, överraskningar och garanterat mycket skratt.

2017-11-28 Tisdag 18:00 – Sjöängen, Askersund

Nyfiken på Askersund

Kom och träffa kommunens utvecklingschef Henrik Olofsson. Han kommer att berätta om verksamheten och det finns möjlighet att ställa frågor, därefter diskussion.

2017-11-30 Torsdag 14:00 – Askersunds bibliotek

Träffa Örebro rättighetscenter

Har du frågor om diskriminering? Nu drar höstens biblioteksbesök igång. I höst finns vi på plats vid biblioteket i Askersund. Vid besöken finns en representant från Rättighetscenter på plats för att svara på era frågor om vår verksamhet, diskriminering och kränkande behandling.

2017-12-01 Fredag 10:00 – Kumla bibliotek

Bokutställning

På Kumla biblioteket kommer vi att visa de mest populära böckerna under de decennier som Kumla varit stad.

Utställningen pågår till och med 31 december. 

2017-12-02 Lördag 12:00 – Trystorps slott

Julmarknad: Trystorps slott

Julmarknad i slottsmiljö. Försäljning av hembakat bröd, godis, glögg, kaffe, korv och lotter. Parkeringsavgift.

2017-12-03 Söndag 12:00 – Kävesta folkhögskola

Adventsfirande

Adventsfirande med musiklinjen vid Kävesta folkhögskola med fika i matsalen. Fika i matsalen klockan 11.00. Fri entré

2017-12-03 Söndag 14:00 – Kumla bibliotek

Barnens söndag: Min lilla syster Kanin

En föreställning med humor och värme om en värld alla barn kan relatera till: blöjor, sagor, syskon, nappflaska och välling. Med universella känslor såsom rädsla, spänning, irritation, ilska och kärlek. 

Lilla syster Kanins storebror har lovat att passa sin syster, men det är inte så lätt. Särskilt som hon matvägrar, gallskriker och till råga på allt nästan blir rävmiddag.
”Om man bara är lugn och inte blir arg och förtvivlad, så går det.” tänker storebror.

För barn 2–6 år. Biljetter köpes på biblioteket, vuxna går in gratis.

2017-12-05 Tisdag 14:00 – Askersunds bibliotek

Datastuga

Ställ frågor om internet, datorer och surfplattor. Få enkel handledning och hjälp med enklare problem. Du kan ta med din egen dator/surfplatta om du har möjlighet, annars finns det att låna.

2017-12-05 Tisdag 19:00 – Sjöängen, Askersund

Musik: Penny Lane

Göran Söllscher är musiker. Som ung blev han utropad till gitarrens "världsmästare". Här ägnar vi en hel konsert år hans konst med ett nyskrivet verk av Anna-Lena Laurin som tyngdpunkt. Runt omkring lite "lättare" musik som kräver sin mästare.

2017-12-06 Onsdag 12:00 – Adventskyrkan, Hallsberg

Julkonsert: Det är advent

Njut av vacker musik med sångsolist och Magnus Berglöf på orgel & piano. Fri entré

2017-12-06 Onsdag 17:00 – Nudaengs Thai food, Fjugesta

Cafékväll med moderaterna

Träffa förtroendevalda från moderaterna i Lekeberg för att under en fika samtala kring dina frågor/funderingar kring verksamheten i vår kommun, Region Örebro län eller i riket.

2017-12-10 Söndag 17:00 – Sjöängen, Askersund

Konsert: Julstämning

Janne Schaffer tillsammans med Lasse Åberg, Peter Ljung, Askersunds Joy Voice-kör med solist Åsa Karlson samt stråkorkestern Scandinavian Strings (unga musiker mellan 7-13 år) och elever från Askersunds musikskola under ledning av Eva Bervelin framförs traditionella julsånger som Stilla Natt, Härlig är jorden, Det är en ros utsprungen samt Norrland, Brusa högre lilla å, några av Lasses och Jannes körlåtar samt valda delar ur Ted Gärdestads musikskatt.

2017-12-17 Söndag 18:00 – Adventskyrkan, Hallsberg

Julkonsert: O helga natt

Julkonsert med sångsolister och körer från Hallsbergs församling. Fri entré

2018-01-28 Söndag 19:00 – Sjöängen, Askersund

Musik: Rickard Sjöberg - Gaytenor

Med sång och santal lotsar Rickard Söderberg varsamt publiken genom en ocensurerad kväll. Det blir opera och musikal, pop och schlager. Naket berättar han vad som egentligen ligger bakom några av hans mest omtalade debattinlägg. Med på scenen har han två musiker och en uppsjö av instrument. Rickard sjunger såväl eget material, som några av de musikstycken som gjort honom känd hos den stora publiken.

Senaste nyheterna
Hus vid Tisaren brann ner
(2017-09-24)
FOTBOLL: Östansjö går upp
(2017-09-24)
Fotboll: Sköllerstas chanser borta
(2017-09-24)
FOTBOLL: Rafflande slut i div 4
(2017-09-24)
Örebro Rättighetscenter besöker
(2017-09-24)
Fotboll: IFK pensionerade tolvan
1
(2017-09-24)
Villabrand i Åmmeberg
(2017-09-24)
ICA firade 100 år
1
(2017-09-23)
Fotboll: IFK tog sista chansen
(2017-09-23)
Fotboll: Yxhult säkrade nytt kontrakt
1
(2017-09-23)
Skördemarknad i Svinnersta
(2017-09-23)
“Husförhör” i Toltorp
(2017-09-22)
INNEBANDY: Pålsboda slog Åsbro
(2017-09-22)
Innebandy: Vinst 9-3 i premiär
(2017-09-22)
Hardemos stora dag på söndag
(2017-09-22)
Gissa bilden: Vinn konsertbiljett
21
(2017-09-22)
Hallå där - Evas Garn & Presentbod
(2017-09-22)
C och KD: “Miljöutredning före avtal”
4
(2017-09-22)
Föreläsning om Olof Haggren
(2017-09-22)
Sing me out – konsert på Sjöängen
(2017-09-22)
Försök till bilstöld i Hällabrottet
(2017-09-22)
Stöld av mobil från perrong
(2017-09-22)
Krock vid järnvägsbommar
(2017-09-22)
Öppet hus på Sjöängsskolan
(2017-09-22)
Invånarenkät för ökad trygghet
(2017-09-22)
Vad händer med Folkets hus tomt?
(2017-09-22)
BOXNING: Hampus gick till kvarten
(2017-09-21)
Gissa bilden: Vinn konsertbiljett
9
(2017-09-21)
Nya planer för kollektivtrafiken
(2017-09-21)
Kvinnoklinik satsar på ny vårdmetod
(2017-09-21)
Lekebergspar dinerar med Kungaparet
(2017-09-21)
Danskväll med Forever Young
(2017-09-21)
22 inbrott i källarförråd anmälda
(2017-09-21)
Veckans bild: ICA på Mossbanegatan
1
(2017-09-21)
Dubbla inbrottsförsök i butik
(2017-09-21)
BANGOLF: Årets mästare korad
(2017-09-20)
Regeringsbudget med Örebrostöd
(2017-09-20)
Hockey: Förlust i hemmapremiär
(2017-09-20)
Comeback med Toto
(2017-09-20)
“Fortum blåser kommunen”
6
(2017-09-20)
Våldsam gäst i fängelse
(2017-09-20)
Rädd för polisen bötfälld
(2017-09-20)
Gissa bilden: Vinn Konsertbiljett
3
(2017-09-20)
Skördemarknad i Svinnersta
(2017-09-20)
Speedway: Pepe kvar i Indianerna
3
(2017-09-20)
Höstmarknad i helgen
(2017-09-20)
Balans i Seniorfestival
(2017-09-19)
Gissa bilden: Vinn konsertbiljett
15
(2017-09-19)
ORIENTERING: SM avgörs i Sydnärkeskog
(2017-09-19)
Framgångar i Lång-SM
(2017-09-19)
Hallå där - Jimmy Karlsson
2
(2017-09-19)
Demonstrerade för ensamkommande
6
(2017-09-19)
Familjecentralen har fyllt tio år
(2017-09-19)
Tre nya inbrott i Hallsberg
(2017-09-19)
Många “valde Elvis” i söndags
(2017-09-18)
Inte alltid en dans på rosor
1
(2017-09-18)
Speedway: Elitserien stänger
4
(2017-09-18)
Trädgårdsinspiration på tisdag
(2017-09-18)
USA-militär i Brändåsen (TV)
(2017-09-18)
Gissa bilden: Vinn konsertbiljett
12
(2017-09-18)
Annons:
Hemtjänst
Branschguiden:
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.