Gå till innehåll
Lekeberg

Tulpanens fritids hittade till grillplatsen i skogen. Foto: Ulrika Karlsson-Arne

Naturen skola
på sportlovet

Publicerad: 17 February 2015 21:15

Uti Bergaskogen vid Fjugesta ordnade Naturskolan aktiviteter under tisdagens sportlov. Vilket uppskattades av både barn och vuxna. Att komma ut i naturen och lära mer om djur och växter och dessutom få smaka på viltkebab medan en värmande brasa sprakade.

Lekeberg kommuns Naturskola arrangerade med Mattias Claësson i spetsen i samarbete med undertecknad som lokal naturguide/jägare.

Ett 50-tal barn och vuxna letade sig dit och fick se en liten utställning med horn, skinn och uppstoppade djur. De fick även använda kikare för att se saker på långt håll och andra spanade efter spår i snön.

Uppdukat för nyfikna, vem vill inte klappa en hare?
Eira Boström från Tulpanens fritids gillade aktiviteten.

Det fanns en tipspromenad och givetvis en värmande härlig brasa, där det bjöds på viltkebab. Lite nytt för dem som inte har tillgång till viltkött.

- Jättegott! ropade alla barn i kör när vi frågade vad de tyckte om rådjurs- och älgfärsen de precis smakat.

Kluriga frågor

Väldigt uppskattat arrangemang av barn, föräldrar, pedagoger och andra som passerade. Tulpanens fritidsverksamhet passade på att besöka aktiviteten och barnen var spontant förtjusta, men några av tipspromenadens frågor var kluriga:

Hur många hårstrån finns det egentligen per kvadratcentimeter på en bäver? 23 000 lät väldigt mycket men är rätt svar.

Bergaskogen är en fin skog att besöka och tanken med Hälsans Stig är att uppmuntra fler - i alla åldrar - att ta sig ut och motionera. Nu fick de dessutom klappa på en uppstoppad hare, känna och klämma på horn från både rådjur och älg och så en klassiker: gissa vad det var för bajs på burk.

Annons

lekeberg