25 Februari 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Wendla hoppar av från att leda Lekeberg

Wendla planerar att stanna kvar till en efterträdare hittats. Därefter ska hon återuppta studier. Foto: Arkivbild.Wendla planerar att stanna kvar till en efterträdare hittats. Därefter ska hon återuppta studier. Foto: Arkivbild.

Kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg Wendla Thorstensson (C) hoppar av sitt uppdrag. - Det är med trygg hand jag lämnar över stafettpinnen, skriver Wendla om sin avgång.

Wendla Thorstensson skriver så här om sitt beslut.

"Jag har meddelat styrelse i Centerpartiet i Lekeberg att jag vill avsluta mitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Det har varit otroligt utvecklande och givande att få möjligheten och förtroendet från väljarna, medlemmarna och samarbetspartnerna att leda Lekebergs kommun som politisk företrädare. Nu är det dags för mig att återuppta mina studier inom statskunskap som jag pausat under tiden för mitt politiska uppdrag. Centerpartiet är ett starkt lag så det är med trygg hand jag lämnar över stafettpinnen. Jag kommer att fortsätta mitt uppdrag tills en efterträdare är utsedd"

Johan Niklasson, ordförande Centerpartiet Lekeberg:

"Vi vill tacka Wendla för den tiden hon haft uppdrag för Centerpartiets räkning i Lekebergs kommun och önskar stort lycka till i framtiden. Wendla kommer fortfarande finnas kvar i partiet och fortsätta vara en uppskattad medlem om än inte lika aktiv som hittills. Wendla har varit viktig för Centerpartiet i Lekeberg men allt har ett slut och vi går vidare med den starka grupp som vi har och fortsätter arbeta med vår gröna och liberala politik.  Till dem som röstade på oss i valet kan jag säga att det inte blir någon förändring i den politik som vi driver, då det är den politiska plattformen som gäller precis som innan.

När Sydnärkenytt ringer upp Wendla svarar hon att:

- Vi har inte satt något specifikt datum när min efterträdare tar över, men det tar nog ett tag och jag blir kvar minst till nyår. Det kändes som en bra tidpunkt att gå ut med det nu, och är inte så dramatiskt.

Men varför just nu?

- Jag känner att jag har gjort några bra val och sedan fyller jag 40 i vår och vill bli klar med de studier jag tagit uppehåll ifrån. Att vara vald till KS ordförande är ett förtroendeuppdrag som man måste lägga all kraft på.

Det är inga samarbetsproblem med Socialdemokraterna som ligger bakom?

- Nej, vi har ett väldigt bra samarbete och just det känns som en extra trygghet i det här beslutet, så det är ingen särskild händelse som ligger bakom.

Wendla Thorstensson har en termin kvar av studier innan hon kan ta kandidatexamen inom Statsvetenskap.

Astrid Söderquist är sammankallande i nomineringsgruppen:

"En Nomineringsgrupp har utsetts av Kretsstyrelsen och de har redan startat processen med att hitta den person som efterträder Wendla. Eftersom detta är under mandatperioden så blir det ett fyllnadsval. Medlemmarna får chansen att ge sina förslag genom ett utskick som nomineringsgruppen skickat ut, sedan nomineras kandidaterna till kretsstyrelsen som i samråd med fullmäktigegruppen utser efterträdaren"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-19 13:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.