20 Februari 2020
Tipsa: 070-508 44 84

"Tomas Ledin" spelar i Lekeberg på lördag

Thomas Karlsson med sina bandkompisar. Thomas är den längste på bilden och syns i mitten. Foto: Adam KarlssonThomas Karlsson med sina bandkompisar. Thomas är den längste på bilden och syns i mitten. Foto: Adam Karlsson

Thomas Karlsson gillar Tomas Ledin. Dessutom gillar han att sjunga. På lördag kväll i Lekeberg kan man höra resultatet av hans drömprojekt när han tillsammans med sitt band bjuder på en helkväll med musik av den evigt populäre låtskrivaren och sångaren.

Thomas Karlsson från Kumla har i många år varit medlem i Lekebergs Revysällskap där han ofta sjungit på scenen. Där har han också kommit i kontakt med många duktiga musiker.

Blandar låtar med historier

Med sin egen bror, Stefan Ekström och hans son Daniel som grund, har det byggts upp ett ”Ledin-band” där även Kent Steén, Bosse Lindahl och Mats Johansson ingår.

Kören förstärker både musiken och familjebanden för där finns Thomas fru Ewa Apèll Karlsson, Stefans dotter Cecilia Ekström och Daniels sambo Acki Fernberg.

Men framför allt finns här alltså Tomas Ledin. Popikonen som i över 40 år matat oss med hits både på svenska och engelska och som för alltid finns i våra allsångshjärtan med örhängen som Sommaren är kort och I natt är jag din.

- Vi spelar totalt cirka 25 låtar i två akter och det blir en blandning mellan de kända och de man inte hör lika ofta, säger Thomas och berättar att det mellan varven också blir en del historier om Tomas Ledin.

Finns biljetter kvar

- Han har ju aldrig varit någon rubrikernas man men det finns ändå en del intressant att berätta.

Biljetterna har gått som smör i solsken men det finns fortfarande platser kvar. För att förboka ringer eller sms:ar man 070-170 75 60, alternativt mejlar chala60@telia.com. Man kan också komma på dörren från kl 18.30.

- Vi har läktarplatser att ta till om det blir fullt i salongen, hälsar Thomas Karlsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-03 15:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.