27 Januari 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Människor, möten, natur
- Svens egna bilder ställs ut

Sven Söderström är ansvarig för Västernärke hembygdsförenings arkiv i Fjugesta. Nyligen fick han Lions kulturstipendium för arbetet med att scanna in och offentliggöra 2 500 äldre bilder ur hembygdsföreningens arkiv. Sven Söderström är själv fotointresserad. Och i sommar ställs några av hans många bilder ut vid Högans Hembygdsgård i Fjugesta.

Mor och barn från Eritrea. Foto: Sven Söderström

- Sedan 1950-talet har jag fotograferat människor, möten och natur, berättar han.

Det finns i hans bilder en känsla och ett djup.

- Jag är en vanlig hobbyfotograf, säger han

Motiven är hämtade från Västernärke och dess mötesplatser, som Sanna-Marknaden, Torpkonferensen och från det flyktingboende för familjer från Eritrea som drevs i Kyrkans hus. Naturbilderna är från Kilsbergen och Västernärke.

En tuffing på Torpkonferensen. Foto: Sven Söderström
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-06-05 21:08
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.