07 December 2019
Tipsa: 070-508 44 84

Underhållning på Hallagården i helgen

Gunilla Pihlblad och namnen Larsholt har samarbetat inför helgens aktiviteter på Hallagården. Foto: PrivatGunilla Pihlblad och namnen Larsholt har samarbetat inför helgens aktiviteter på Hallagården. Foto: Privat

Om du kommer till Hallagårdens djurpark i Lekhyttan i helgen så kan du både se modevisningen och djuren som kläderna ursprungligen kommer ifrån. Dessutom blir du underhållen av Lekebergs Revysällskap. Allt detta sker under den så kallade Ullhelgen den 31 augusti och 1 september.

”Ull, Lin & Rockn’n Roll” är ett koncept som såg dagens ljus i vintras då Gunilla Larsholt på Hallagården och Gunilla Pihlblad i revysällskapet, kokade ihop sina respektive verksamhetsområden.

En varierad klädkollektion

Den 8 mars fylldes Sparbanksbörsen i Fjugesta till bristningsgränsen när två timmars scenprogram inklusive paus framfördes.

Gunilla Larsholt designar och syr, tillsammans med några vänner, kläder som har ett gemensamt; materialet kommer från djuren i djurparken, från deras släktingar på andra håll eller från växtriket.

Det är i första hand ull i olika former, och lin, som man jobbar med.

I samband med mannekänguppvisningen berättar hon också om materialet i allmänhet och hur det har använts i just detta fall. Det är en varierad kollektion, med allt från vardagskläder för barn och vuxna till lite festligare kläder. 

Visningarna varvas med blandad underhållning av medlemmar i Lekebergs Revysällskap. En hel del som verkligen är äkta rock’n´roll. 

Öppet både lördag och söndag

Men även nummer från vinterns jubileumsrevy som Stora Snurren, smakprov på kommande Tomas Ledin-konsert och ett medley från TV-serien Macken.

Öppettider är mellan kl 11 och 17, och pris för att komma är 60 kronor, då ingår entré till djurparken. Tillställningen sker utomhus, så det är kläder efter väder som gäller.

Gunilla Larsholt vill så klart som alla andra ha sol. Men säger samtidigt att om det regnar så är det ett bra tillfälle att visa en av ullens alla goda egenskaper, nämligen att skydda mot väta.

Serveringen i Hallagården är öppen med sitt vanliga utbud som dagarna till ära kompletterats med öl och vin. Programmet på scenen i djurparken börjar klockan 15.30 på lördagen och 14.00 på söndagen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-28 11:51
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.