20 Februari 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Tonåringarna" från Lekeberg
gav gamla Örebro en ung show!

Lekebergs kommuns, 20 år ung, present till Örebro var ett uppträdande med delar av succefyllda ungdomsmusicalen Mama´s Blues and a lot of Hairspray som gavs på Sparbanksbörsen i april.

FJUGESTA. Hur firar en ung kommun som Lekeberg det stora och 750 år gamla Örebro? 
Jo, genom att uppträda med en rad ungdomar från Lekebergs revysällskaps och Rebecca Elliots ungdomsmusical Mama´s Blues and a lot of hairspray, som bland annat innehöll ABBAS melodier.

- Det var en present som heter duga och som publiken gillade, säger Gunilla Pihlblad från Lekebergs revysällskap.

"Utmärkt ide släppa fram dem"

Platsen var i Örebros hjärta på stora scenen framför det gamla slottet från 1300-talet. Det var en ungdomliga grupp som framträdde. Många av dem är ännu tonåringar, och de har sina rötter i Lekebergs revysällskap, Musikhuset i Lekeberg och i Risbergskas/Karolinskas musiklinjer.

Frågan om att delta i Örebros 750-årsfirande kom till revysällskapet från Örebros jubileumskommitté.

- Vi tyckte det var utmärkt att släppa fram det här gänget, säger Gunilla Pihlblad.
Det var i april spelade de showen för fulla hus på Sparbanksbörsen. Och ur den hade ledaren Rebecca Elliot valt ut de låtar som passade bäst.

Ungdomarna i gruppen har också bildat egna band som t ex Lonely hearts som består av bland andra Moa Elliott, Oscar Hagsten, Wilma Åkesson och Celine Bengtson. Förra veckan deltog i Kräcklingebygdens viskade. Då var scenen en liten bygdesgård - i Örebro det i det som Nerikes Allehandas klassiska chefredaktör Andeers Claeson döpt till "Örebros finrum".

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-08-13 10:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.