06 December 2019
Tipsa: 070-508 44 84

Sannamarken flyttar – blir ute och inne

1 oktober blir sista året för Sannamarken på sin traditionella plats. Nästa år blir det en flytt med attraktioner även inomhus. Foto: Sannamarken.se1 oktober blir sista året för Sannamarken på sin traditionella plats. Nästa år blir det en flytt med attraktioner även inomhus. Foto: Sannamarken.se

Tisdag 1 oktober är det dags igen för populära Sannamarken i Fjugesta - Närkes årliga folkfest sedan år 1863. Men det blir sista gången som Sannamarken äger rum på det traditionella marknadsområdet. Till 2020 planerar arrangören att flytta marknaden till det närliggande markområdet Sannahuset, vid infarten till Fjugesta.

- Sannahusets vackra och rymliga lokaler ger oss möjlighet att vidareutveckla Sannamarken till en kombinerad ute- och inomhusmarknad. Lokalerna gör att vi kan ta emot utställare som vill stå inomhus samtidigt som vi ger besökare möjlighet till både trivsam vila och en bit mat, säger i ett pressmeddelande Leif Wallén, Sannamarkens marknadsgeneral hos företaget Livskonst AB.

 - Det ger oss dessutom helt nya förutsättningar att anordna attraktioner som inte är möjliga på det nuvarande området. Vi vill att Sannamarken ska fortsätta vara att en viktig social mötesplats för alla åldrar, där både trivsel och handel ska frodas.

Kommande generationer

- Att flytta marknaden till Sannahuset och dess vackra omgivningar anser vi därför bli en naturlig övergång för att kunna möta kommande generationers intressen, framhåller Leif Wallén.

Men sista Sannamarken på det traditionella området genomförs således tisdag 1 Oktober kl. 9-19. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-12 15:21
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.