02 December 2019
Tipsa: 070-508 44 84

Oktoberfesten som blivit tradition

21 september bjuder på Oktoberfest i Fjugesta! Foto: Gunilla Pihlblad21 september bjuder på Oktoberfest i Fjugesta! Foto: Gunilla Pihlblad

Förra året provade Lekebergs revysällskap och Degerfors musikkår ett samarbete som gav mersmak. Därför arrangeras nu för andra gången Oktoberfest på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Med ”bompabompa”, roliga programledare, joddling, allsång och dessutom en hel del annan musik. Denna helkväll går av stapeln den 21 september.

Revysällskapet står för lokal, servering och en hel del skojigheter under kvällen. Scenen byggs ut för att rymma den livaktiga blåsorkestern med cirka 50 medlemmar i alla åldrar.

Blåsorkestern är en anrik musikkår som funnits sedan år 1884 med kända musikfamiljer som haft en drivande roll i musikkåren. Bland annat familjerna Landgren och Lawin. 

Äkta festmusik väntar

- På Oktoberfest kommer vi att spela en blandad repertoar. Dels äkta tysk öltälts-festmusik som vi hämtat från Degerfors vänort Oedheim i södra Tyskland. Men även lite annan underhållningsrepertoar, säger dirigenten Barbara Persson och berättar att kårens medlemmar själva upplevt den härliga stämningen när det varit stora fester där blåsorkestrar spelat hela kvällen. 

- Valser, polkor, marscher och schlagers. Riktigt kul! 

Varvas med sketcher

Håkan Landgren, mångsidig musiker och ledare för musikkårens kompgrupp, kommer att kompa till sångerna och allt varvas med Lekebergs revysällskaps sketcher, sånger, allsånger och såklart "Ein prosit."

- Vi uppskattar mycket vårt fina samarbete med revysällskapet och är imponerade över den omfattande verksamheten, engagemanget och den goda kvalitén, säger Barbara och får direkt bollen tillbaka.

- Det är en härlig känsla att fylla vår stora scen med så skickliga musiker och en ära att få fortsätta detta roliga samarbete, säger Gunilla Pihlblad i revysällskapet.

- Vi bidrar på scenen med Per Arne Brånsgård och Ingemar Bengtsson som konferencierer samt med Anneli Brånsgård som ”joddlarflicka”.

Degerfors Musikkår på en tidigare spelning på Sparbanksbörsen. Foto: Gunilla Pihlblad
Skrivit bok om artisten

Världsartisten Nils Landgren har sina rötter i Degerfors musikkår där han som sexåring började spela trummor i musikkåren.

Lekebergsförfattarna Lisbeth Axelsson och Rolf Jansson har intresserat sig mycket för Nils Landgrens bakgrund och bland annat skrivit boken ”I afton Landgrens”.

Den 20 oktober kommer Nisse Landgren hem och spelar tillsammans med musikkåren i Degerfors Folkets Hus.

Ringar på vattnet

Tekniker på denna konsert är Dag Stranneby från Lekebergs revysällskap – som en gång i tiden spelat saxofon i Degerfors musikkår. Snacka om ringar på vattnet och band som återknyts!

- Konserten är till Förmån för Läkare utan gränser och nu har vi både den och Oktoberfest att se fram emot. Det känns härligt, avslutar Barbara Persson.

- Hela härliga musikkåren och all publik hälsas varmt välkomna till Sparbanksbörsen, säger Gunilla och tipsar om att biljetter bokas på lekebergsrevyn.se eller 0768-229 300.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-12 17:41
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.