14 January 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Musikshow om decenniet som vi älskade och hatade

Det handlar helt och hållet om 80-talet när showenDet handlar helt och hållet om 80-talet när showen "80-talsbarn" kommer till Fjugesta till helgen. Foto: Privat

För några år sedan gjorde de ”Hungriga Hjärtan – Springsteen på vårt sätt”. Nu kommer den göteborgsbaserade gruppen My Quiet Companion tillbaka till Sparbanksbörsen i Fjugesta. Denna gång med musikshowen ”80-talsbarn”.

Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna.

Ett särpräglat sound

Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann. Musikshowen är fylld med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden.

Kända och okända 80-talsklassiker som till exempel Bowie, Madonna, Paul Simon, Cindy Lauper och Whitney Houston i helt ny skrud, blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. 

Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser.

Musikshowen framförs på Sparbanksbörsen i Fjugesta lördag den 18 januari, kl 19. Man kan med fördel förboka på www.lekebergsrevyn.se. Eller på 0768-229 300. Men det går också bra att komma på dörren som öppnas kl 18.30.

My Quiet Companion är: Henrik Cederblom: gitarrer, dobro, lap steel, banjo, mandolin, sång Sofia Ekberg: sång, gitarrer, elbas och Patrick Rydman: sång, gitarr, elbas, percussion.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-14 12:13
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.