08 April 2020
Tipsa: 070-508 44 84

Ungdomsmusikal med jultema i Lekeberg

Ungdomarna som kommer att medverka i musikalenUngdomarna som kommer att medverka i musikalen "Strul i Julstöket" i Lekeberg samlade. Foto: Gunnar Öquist.

Efter en intensiv höst på Sparbanksbörsen avrundar man säsongen med årets ungdomsmusikal. ”Strul i julstöket” heter föreställningen som spelas tre gånger nu i helgen.

Det är nionde årgången med ungdomsmusikaler signerade Lekebergs Revysällskap. Tidigare har det dock varit sommarlovsprojekt som spelats upp helgen innan skolstart. I år bestämde man sig för att prova ett nytt grepp vilket innebär att ungdomarna och deras ledare jobbat med projektet en gång i veckan under hösten för att sedan satsa på en julig helg i december.

Ett sätt att "generationsskifta"

Huvudansvarig för ”Strul i julstöket” är Elisabeth Brånsgård som tillsammans med ledarna Elin Johansson, Ella Edlund, Felicia Andersson och Chebon Fernberg-Bärnvall jobbat fram handlingen och musiken.

Elisabeth var de första fem åren ensam författare och regissör. Numera skriver hon manus och är konstnärligt ansvarig samtidigt som hon handleder och stöttar ungdomar som tidigare själva deltagit på scenen, till att själva regissera och leda projekten med ökande självständighet. Ett mycket bra sätt att utveckla och ”generationsskifta”.

Vad handlar då ”Strul i julstöket” om?

Jo, de två kompisarna Magnus och Mias jullov har precis börjat. Magnus ser väldigt mycket fram emot att fira julen med sin familj. Mia å andra sidan, verkar inte alls känna samma julglädje.

Alla föreställningar i helgen

Magnus beslutar sig för att ta reda på vad som bekymrar Mia och tar hjälp av både familj och vänner för att få henne att hitta julglädjen. Mitt i allt tipp-tappar också två mystiska figurer runt och spionerar på allt som händer.

Vilka är de mystiska figurerna? Och vad är det de sysslar med egentligen?

Föreställningar ges den 14 december kl 19.00 samt den 15 december klockan 12.00 och 16.00. Biljetter (100 kr för vuxna och 50 kr för barn/ungdomar) köps på plats från en halvtimme innan och föreställningen passar alla åldrar.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-11 11:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.