27 Juni 2016
Tipsa: 070-508 44 84

Sju fast anställda uppsagda

Hoppas få ny ägare till O'Learys

Konkursförvaltaren för sportbaren O'Learys i Askersund har redan fått fyra förfrågningar om att ta över verksamheten. - Jag hoppas det är löst före 15 juli då jag tar semester, säger Anders Sandberg vid advokatfirman Lindahl.

- Nej, jag tänker inte driva O'Learys vidare, säger konkursförvaltaren Anders Sandberg till Sydnärkenytt. Det behövs nytt alkoholtillstånd och sommaren ät sämsta tiden, det är helt enkelt för lång startsträcka.

- Därmed inte sagt att O'Learys kommer vara stängt för evigt, tillägger han.

Tvärtom verkar han hoppfull om att hitta en ny ägare till sportbaren och dess bowlinganläggning som gick i konkurs strax före midsommar.

- Det blir en fortsättning.  Det är redan fyra spekulanter som hört av sig.  Och vi sätter in en annons om anbud i Motala Tidning och NA onsdag eller torsdag. Jag hoppas det är löst före 15 då jag tar semester.

Får de anställda förtur?

Anders Sandberg vill eller kan inte uppge några siffror om hur stor bristen i tillgångar är för företaget, säger att "det är för tidigt".

Samtliga sju fast anställda är uppsagda liksom de femton personer som jobbat på timmar. I vad mån de får förtur till nyanställning med en ny ägare är ännu oklart.

Kommentera
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.