06 Maj 2016
Tipsa: 070-508 44 84

IFK fortsätter plocka poäng på bortaplan

FOTBOLL: IFK Kumla spelade 1-1 borta mot Gauthiod under torsdagen. Man är därmed fortsatt obesegrade på bortaplan men väntar på första poängen och första målet på hemmaplan. - Vi har varit mer cyniska och hårdarbetande på bortaplan, säger tränare Ted Waltersson-Larsson. 

IFK Kumla fortsätter att plocka viktiga poäng på bortaplan i division 2. De inledande 1-0 segrarna mot Uddevalla och Gunnilse följdes upp av ett kryss mot Gauthiod från Grästorp. 

Vill ta med sig bortaspelet hem

- Det är en kämpamatch. Vi spelar på ett naturgräs som är vått lite knöligt och det blir mycket krig. I den 75:e minuten nickar Zana Can in 1-0 till oss från nära håll. Sen kvitterar Gauthiod kort därefter på en målvaktsretur, summerar Ted Waltersson-Larsson.

Zana Can gjorde IFK Kumlas mål. Foto: Marie Torstensson.

Var det ett rättvist resultat?

- Det tycker jag nog, det skapades chanser åt båda hållen. Jakob Kindberg var väldigt bra för oss i målet. 

IFK Kumla höll därmed nollan i nästan tre matcher på bortaplan. Men hemma har man läckt ordentligt och släppt in tio mål på två matcher efter resultaten 0-4 och 0-6. Vad är skillnaden?

- Ja du, om jag det visste. Nej men vi har spelat fem omgångar och tar in lärdomar hela tiden. På bortaplan har vi varit mer cyniska och hårdarbetande. Sen ska man veta att vi börjat båda hemmamatcherna jättebra men inte varit tillräckligt effektiva.

- Och när bortalagen istället fått in mål har vi kollapsat. Men vi vet vad vi har att jobba med och det kommer vi göra inför söndag då vi har Grebbestad hemma, sade Ted Waltersson-Larsson.

Kommentera
Publicerad: 2016-05-05 22:08
På gång i sydnärke
Senaste nyheterna
Annons:
Motorsport
Senast kommenterat
Annons:
Motorsport
Populärt ur arkivet
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.