07 Februari 2016
Tipsa: 070-508 44 84
Full koncentration under juniortävlingen.

Ett varv på några sekunder

Under lördagen kördes första deltävlingen i slotracingens Serie Öst. Över 30  förare tampades om placeringarna på MK Rans hemmabana. I juniorklassen tog hemmaklubben både första och andraplatsen genom Theo Andersson och Filip Restadh.

Segrande Theo Andersson, MK Ran, omgiven av tvåan Filip Restadh, MK Ran, och trean Milton Wårhem, Åtvidabergs MK.

Tävlingarna kördes i tre klasser. Förutom Askersundsklubbens egna förare deltog förare från från Boxholm, Åtvidaberg, Sollebrunn.

Arrangerar SM-tävling i höst
Kurvvakt.

De små bilarna swishade fram på den åttafiliga och nästan 50 meter långa banan. Ett varv körs på fyra-fem sekunder av de bästa. Miniracingansvarige Tommy Andersson berättar om verksamheten.
– Vi har sju juniorer som deltar och några vuxna. Många av våra förare måste jobba som funktionärer under en sådan här tävling.
– Intresset är stort för den här sporten här i Askersund. Och nu när sportlovet närmar sig har fler chans att komma hit och prova på att köra.

Det blir också fler tävlingar under året, bland annat ska MK Ran arrangera en SM-tävling i oktober.

Resultat från första deltävlingen i Serie Öst:

Saloon Standard Hawk 7
1 Theo Andersson MK Ran
2 Filip Restadh MK Ran
3 Milton Wårhem Åtvidabergs MK

Saloon Production 1/24 (junior)
1 Jim Anderson Boxholms MK
2 Johan Restadh MK Ran
3 Jens Hagberg Boxholms MK

Saloon Production 1/24 (senior
1 Michael Landrud Svenska Scalextricklubben
2 Mats Augustinsson Bjärke SCC
3 Thomas Werner Svenska Scalextricklubben

Open 12
1 Michael Landrud Svenska Scalextricklubben
2 Jim Andersson (junior) Boxholms MK
3 Thomas Werner Svenska Scalextricklubben
Kommentera
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.