02 Juli 2015
Tipsa: 070-508 44 84

Landsbygdens dag på lördag

Bakluckeloppis, fotboll, motorveteraner, konstutställningar, den gamla ramsågen, kvarnen och bagarstugan. Det händer mycket på Landsbygdens dag i Mullhyttan nu på lördag.

Lördagen den 15 juni firas Landsbygdens dag i Mullhyttan mellan klockan 9-15. Från början firade ICA-handlarna över hela Sverige Lanthandels dag, men det upphörde efter några år. I Mullhyttan ville man dock fortsätta med firandet och därför ändrades namnet till Landsbygdens dag. Företag och föreningar på orten har öppet och har arrangemang i olika former.

- Mullhyttans Bygdeförening arrangerar bakluckeloppis och så är det kaffeservering i Kvarngården. Mellan klockan 10 och 13 sågas det i den gamla ramsågen från 1877, kvarnen mal mjöl och i bagarstugan bakas det, skriver Wivianne Högman i ett pressmeddelande.

Lekebergs Motorveteraner kommer och visar upp sina gamla fordon vid Hyttebacken. Vid Åsavallen spelar Mullhyttans IFs herrlag åttondelsfinal i EBAB Bygg cup mot Karlslund klockan 13.

- Affären Fyra Systrar har öppet hela dagen och IOGT-NTO Junis har Ordenshuset öppet och arrangerar bland anat ponnyridning utanför. Mjölkboa har invigning av sitt ”kulturtorg” och där finns två utställningar, dels Maria Holmberg som målat flitigt i vinter och har stora, färgstarka oljor att visa upp dels Anna Renkaitis som fotograferar och ställer ut vackra, underfundiga bilder, välkomnar Wivianne Högman.

Kommentera
Publicerad: 2013-06-10 20:02
På gång i sydnärke
Senaste nyheterna
Annons:
Folkets hus Höst
Senast kommenterat
Annons:
Folkets hus Höst
Populärt ur arkivet
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.