28 November 2019
Tipsa: 070-508 44 84

Marknadstraditionen lever vidare

Söndag 8 september är det dags för höstmarknad i Baggetorp. Foto: Måna N. BergerSöndag 8 september är det dags för höstmarknad i Baggetorp. Foto: Måna N. Berger

Nu på söndag, 8 september, mellan klockan 12 och 16 är det återigen dags för höstmarknad vid hembygdsgården i Baggetorp. Självklart finns knallar på plats med försäljning av matprodukter, hantverk och loppis.

Arrangörer till den traditionsenliga höstmarknaden är Dormens hembygdsförening. 

Mycket att göra

Under dagen kommer många olika aktiviteter att avlösa varandra. Rutans kör sjunger klockan 13:30 och trubaduren Rickard Pedersen återkommer flera gånger under dagen för att underhålla med sin breda repertoar.

Gamla kläder finns att skåda. Foto: Måna N. Berger

I Eriks stuga blir det konstutställning på ”Galleri Baggen” där Roland Mähl ställer ut teckningar och måleri. Även Måna N. Berger är där för att visa konst och signera sin nyutkomna bok ”Sekelskuggor."

Utställningar och go'fika

Wallströms motorsågsskulptur visas på gårdstunet och i gårdssmedjan arbetar smederna för fullt. Platsens gamla klädsamling, med 100 år gamla plagg som burits av tidigare ägare till Bergmansgården, kan ses i Gammelgården. 

Skördemarknad är att vänta. Foto: Måna N. Berger

Kjell Anderson finns även på plats för att visa gamla kartor. Och så kan marknadens besökare roa sig med lotteri och njuta av en servering med kaffe, korv och kolbullar. (SW/MNB)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-03 21:10
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.