01 December 2019
Tipsa: 070-508 44 84

Välmeriterade musiker hyllar Allan Edwall

Grovdoppa gör sig redo för en spelning på Sparbanksbörsen. PressfotoGrovdoppa gör sig redo för en spelning på Sparbanksbörsen. Pressfoto

Den 13 oktober kommer gruppen Grovdoppa till Sparbanksbörsen i Fjugesta och med sig har de ingen mindre än Allan Edwall vars låtskatt de tolkar på ett förnämligt sätt.

Gruppen består av Torsten Loxbo, Pehr Falkenström och Göran ”Freddy” Fredriksson. Tre musiker som i snart 40 år spelat tillsammans i olika sammanhang.

Scenvana grabbar

Torsten har vi tidigare hört på Sparbanksbörsen med Buckliga Boots i projekten ”Swede Hollow” och ”Mr Tambourine Man”. Han sjunger samt spelar dragspel, gitarr, fiol och såg.

Pehr är en välkänd riksspelman som hanterar fiol och nyckelharpa, medan Freddy - efterfrågad kompmusiker och medlem i flera grupper bland andra Blå Bergens Borduner – spelar gitarr, mandolin och citern.

Torsten Loxbo har brunnit för Allan Edwall i många år och trubaderat med hans låtar själv och med olika konstellationer.

Hyllar Allan Edwall

Nu sammanstrålar alltså de här välmeriterade musikerna äntligen under namnet Grovdoppa som var namnet på Allans första LP-skiva som kom ut 1979. 

- Vi tycker namnet är kanon, säger Torsten och beskriver programmet som en hyllning och kärleksförklaring till Allan Edwall.

- Hans låtar är helt enkelt suveräna.

Fika serveras

Till underhållningen serveras en enkel men delikat Afternoon tea-meny och biljetter bokar man på lekebergsrevyn.se eller 0768-229 300.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-08 18:26
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.