Gå till innehåll
Lekeberg / Kultur

Seniorgruppen har hittat sin nisch med lustspel. Foto: Lekebergs Revysällskap

Kärlek med förhinder i Fjugesta

Publicerad: 22 March 2019 9:44

Idag, fredag 22 mars kl. 18, är det premiär för ”Kärlek med förhinder.” Det är seniorgruppen i Lekebergs Revysällskap som sätter upp Gideon Wahlbergs kända folklustspel.


Efter att under sex år spelat folklustspel kände seniorerna att de ville fortsätta med det. De hade hittat sin nisch.

Mait Edlund är gruppens ledare och håller i tömmarna.

- Gideon Wahlberg har skapat ett 25-tal folklustspel som vi kunde välja mellan, så var valet lätt. ”Kärlek med förhinder” med underrubriken ”Äventyr vi kolonistugan” hade precis allt det vi sökte för att vi ska kunna fortsätta roa vår publik med oskyldiga intriger och lite nostalgi från förr, säger Mait.

Wahlbergs första

Lustspelet är Gideon Wahlbergs allra första och skrev det gjorde han tillsammans med Valter Stenström 1934. Precis som underrubriken säger utspelar sig handlingen vid några kolonistugor utanför Stockholm.  

I spelet ingår ett kärlekspar, en skvallerkärring, en bedragare, en dubbelgångare samt en gumma som på slutet kapitulerar. Allt vävs ihop till en historia som Lekebergs Revysällskap är säkra på ska locka till många skratt. 

Många föreställningar

- I år kommer vi att spela sammanlagt tio föreställningar över fyra helger med start 22 mars fram till 13 april så varmt välkomna, hälsar Mait och hela seniorgänget.

Risken för utsålda hus är stor, så brukar det vara när seniorgänget spelar. För att få en översikt av samtliga föreställningar, surfa in på revysällskapets hemsida

Annons

lekeberg