18 Februari 2020
Tipsa: 070-508 44 84

De bjuder in barnen till banken

Amanda Enholm, Lars Bolminger och Kajsa Söderberg jobbar alla hos Lekebergs Sparbank. Foto: Gunilla PihlbladAmanda Enholm, Lars Bolminger och Kajsa Söderberg jobbar alla hos Lekebergs Sparbank. Foto: Gunilla Pihlblad

- Tanken är att det ska kännas som en fest att komma i gång med sitt sparande och att barnen ska tycka det roligt att komma till banken. Samtidigt vill vi hjälpa till med något som kan vara lite krångligt att komma igång med. Det säger Kajsa Söderberg och Amanda Enholm hos Lekebergs Sparbank, som arrangerar en ”barnspardag” på lördag.

Bara det att banken är öppen en lördag är värt att notera. Hur kommer det sig?

- Eftersom det är en familjeaktivitet så valde vi en dag när de allra flesta är lediga. För småbarnsföräldrar är det ofta svårt att få ihop en dag mitt i veckan där båda har tid att ta sig till banken.

Ska vara roligt komma till banken

Hur kom ni på den här idén?

- Vi träffar många nyblivna 18-åringar och märker att de som har föräldrar som har haft någon typ av sparande till dem, är mer intresserade av att själva spara pengar när de börjar sköta sin ekonomi. Då har föräldrarna hjälpt till med ett sunt tänkande kring sparande, säger Kajsa och Amanda som alltså vill att det ska kännas festligt att börja spara pengar.

- Vi vill att barnen ska tycka att det är roligt att komma till banken, och att den känslan förhoppningsvis stannar kvar i framtiden.

Banken är öppen mellan klockan 10 och 13 nu på lördag, den 25 januari. Det blir tårtkalas och presenter till alla barn. Men det är inte bara Kajsa och Amanda som finns på banken på Storgatan i Fjugesta då.

- Vi har laddat upp med rådgivare och kassapersonal som svarar på alla frågor föräldrarna har kring sparande och försäkringar. Under tiden kan barnen tömma sina spargrisar, testa lyckan i vår fiskedamm eller pyssla i pysselhörnan. 

En viktig dag för Sparbanken

Lars Bolminger är privatmarknadschef på Lekebergs Sparbank. Han menar att sparande till barn är jätteviktigt ur flera perspektiv. 

- Förr kanske föräldrarna ville hjälpa till med körkortet eller en moppe. Nu går det mer åt kontantinsats för en lägenhet på studieorten. Om man börjar spara tidigt kan även en liten summa månadsvis bli mycket när det är dags för barnen att börja studera. 

Den långsiktiga relationen med kunderna är något som man alltid prioriterar.

- Vi känner därför att den här dagen är viktig då vi får möjlighet att träffa våra yngsta kunder och tillsammans med deras föräldrar lägga grunden till en trygg ekonomi. Vi vill hjälpa till att skapa möjligheter i framtiden, avslutar Lars Bolminger.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-19 16:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.