04 December 2019
Tipsa: 070-508 44 84

Firade 80 och drog in pengar till Brohyttan

Benny Gustafsson lyckades ihop med besökare dra in en fin summa pengar som skänks till Brohyttans IF. Foto: Gunilla PihlbladBenny Gustafsson lyckades ihop med besökare dra in en fin summa pengar som skänks till Brohyttans IF. Foto: Gunilla Pihlblad

Ni minns säkert 80-årsfirande Benny Gustafsson som den 23 maj bjöd in till boksläpp, mat och underhållning vid sitt hem i Brotorp. I skrivande stund har aktiviteten renderat i 14 500 kronor till ungdomarna i den lokala idrottsföreningen.

- Det kom cirka 120 personer. Alla var glada och tyckte det var jättekul och att jag hade tur med vädret, säger Benny och berättar att även själva boksläppet gick enligt plan.

Planerat att skänka till ungdomar

- Det påhejades av bland andra stressdoktorn Tomas Danielsson och sångerskan Karin Karlsson. 

Idén med att ge ut en bok om sitt liv lagom till 80-årsdagen, kombinerat med att bjuda in så här brett, var att eventuella gåvor skulle till ungdomsverksamheten i Brohyttans IF.

En annorlunda besökare var Albin Sjöstedt från Laxå.

Han var en mycket duktig yngling när han jobbade i Bennys företag KranBiten på 1990-talet och nu kom han i en av sina maskiner, en 220 tons mobilkran. Den största som varit i Brotorp hitintills. 

- Det finns böcker kvar om någon är intresserad, hälsar Benny Gustafsson.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-04 16:29
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.