13 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Byggs om på Postgatan

Postgatan i Laxå är avstängd och har så varit i ett antal veckor. Vad är det man gör för nåt och hur går arbetet?

- Det ska bli nya busshållsplatser och lättare att gå på/av buss. Det kommer att bli format som ett timglas så när buss stannar går det inte att köra förbi. Det är även en fartdämpande åtgärd, säger Mattias Looström, VD på Laxå Kommunfastigheter.

Man lägger även ny asfalt. Enligt Looström har Postgatan inte asfalterats om på väldigt länge. Dessutom höjer man upp vägen tydligt vid korsningen Postgatan/Tavernavägen vid torget.

- Det är för att tydliggöra att man kör in på ett gångfartsområde. Allting förväntas att vara klart vecka 42, avslutar Mattias Looström.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-12 16:30
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.