23 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Söker extra personal till äldreomsorg

Planering för ett eventuellt stort personalbortfall i äldreomsorgen är genomförd. Äldreomsorgen kommer att gå ut och söka extra personal som med kort varsel kan rycka in. Detta och annat meddelar Laxå kommun under måndagen.

Laxå kommun uppdaterar om läget under måndagen

"Skolan har beställt fler datorer för att klara distansutövningen om det blir aktuellt med skolstängning. Planering pågår för distansundervisning och hur närvaro ska noteras. Planering för hur barnsomsorg till personer med samhällsviktiga arbeten ska lösas är genomförd om det blir aktuellt.

Medarbetare som återvänder från semester har en dialog med närmaste chef innan arbetsstart. Vid misstanke om smitta ska medarbetaren stanna hemma och möjligheten att arbeta på distans ska utredas.

Erbjuder hjälp med livsmedel

Planering för ett eventuellt stort personalbortfall i äldreomsorgen är genomförd. Äldreomsorgen kommer att gå ut och söka extra personal som med kort varsel kan rycka in. Yrkeskunniga pensionärer kan vara en resurs i äldreomsorgen om man är frisk, inte är i riskgruppen och under förutsättning att man vill börja arbeta.

Under rådande covid-19-pandemi, kan Laxå kommuns servicelag erbjuda hjälp med att handla livsmedel. Erbjudandet vänder sig till äldre och personer i riskgrupp som inte själva har möjlighet att utföra sina inköp, och som inte kan få hjälp av anhöriga.

Arbetsgivare som har behov av personal på grund av sjukdomsbortfall kan höra av sig till Integrations- och arbetsmarknadsenheten. Enheten har en dialog med Arbetsförmedlingen och olika utbildningsanordnare för att snabbt kunna ställa om och utbilda samt rekrytera"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-23 14:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.