30 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Äldreresan gick till värdshuset Sommarro

Den vackra salen på Sommarro där maten lät sig väl smaka.Den vackra salen på Sommarro där maten lät sig väl smaka.

Årets resa för äldre medlemmar i PRO Laxå-Röfors lockade 38 personer att delta. Resan gick i år till värdshuset Sommarro i Adolfsberg med anor från 1700-talet.

Vädret var omväxlande och de som väntade på bussen vid parkeringen i Laxåcentrum hade turen att hinna på bussen strax innan regnet kom.

På Sommarro väntade vackra dukade middagsbord med blommor och tända ljus och gästerna bjöds på förrätt med sill, potatis, grönsaker och en god grön soppa (som säkert var mycket nyttig), mineralvatten, kaffe och dessert samt en middag, där man i förväg valt om man ville äta fisk eller kötträtt. De flesta hade valt fisk som visade sig vara torskrygg. Nötfärsbiff hamnade på andra tallrikar. Alla var nöjda och belåtna på hemresan som gick gamla vägen förbi Kumla och på så sätt blev det en liten rundtur.

Christina Gisselfeldt har donerat pengar till äldreresor och hon fick en tacksam tanke för att hon tänkt på vår förening. Solveig Widstrand, som är kassör, har haft kontakt med värdshuset och bussföretaget och ordnat allt det praktiska och som fungerade mycket bra.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-11 3:00
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.