29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Triathlon för barn i Laxå lockade många

Samling inför starten, De tre grenarna barnen tog sig igenom var löpning, cykel och hinderbana. Foto: Margareta Swenson.Samling inför starten, De tre grenarna barnen tog sig igenom var löpning, cykel och hinderbana. Foto: Margareta Swenson.

Under söndagen kryllade det av barn och föräldrar runt klubbstugan i Byggemarken i Laxå. Det ordnades för första gången triathlon och över 70 barn dök upp för att delta.

Innan start i mellanklassen
Majken Windh, två år, får hjälp av mamma Jennifer Gyldén att fästa nummerlappen på ryggen.
Anna Åstrand, sju år, väntar med pappa Martin innan det är dags att springa ut på löparbanan.
Ibland följer en vuxen med i spåret.
Elliot, tre månader ung, får vänta några år på att ge sig i kast med Barnens Triathlon.
Anna Åstrand och medtävlare ger sig iväg i mellanklassen, startade av Anders Andersson Laxå OK och påhejade av föräldrarna.
Tävlingsledaren Carina Älgmyr, speakern Håkan Persson och ordföranden i Laxå OK Tomas Jansson var nöjda med den goda anslutningen till Barnens Triathlon.

Det var första gången som gymnastikföreningen GFK Ramund och orienteringsklubben Laxå OK ordnade triathlon för barn, och det var en satsning som verkligen slog väl ut.

Majken och Anna var redo

Speakern Håkan Persson från Laxå OK och arrangörskollegorna i sina gula västar var överväldigade över det stora gensvaret. Hela 70 barn i åldrarna två år och uppåt deltog med liv och lust i grenarna löpning, cykel och hinderbana.

Barnen tävlade i tre distanser: kort, mellan och lång. När det gällde löpning sprang de 300 meter, 800 meter eller 1,5 km och cyklade 500 meter, 1,2 km och 2,5 km.

Majken Windh, två år, satt fokuserad och startklar på sin cykel, medan servicepersonalen, mamma Jennifer Gyldén, nålade fast nummerlappen på hennes rygg. 

En som också var tävlingssugen var Anna Åstrand, sju år, som var där med sin familj. I barnvagen låg lillasyster Meja, fyra månader gammal, som nog får vänta i några år innan det blir dags att tävla som storasyster.

Anna såg mest fram emot löpningen och kom iväg väldigt fint på mellandistansen. 

Belönade med diplom och fika

Barnen tyckte att det var roligt och skönt att springa på de fina barrstigarna och vädret var på arrangörernas sida. Solen sken och att det blåste märktes inte så mycket inne bland de skyddande stammarna.

Mammorna och papporna hejade och peppade sina telningar och följde med de minsta i spåren.

Efter att ha klarat av alla utmaningar fick barnen medalj, diplom och fika. Det är nog många av tävlingsdeltagarna som ser fram emot nästa års triathlon, för det här var väl bara den första av en lång tradition?

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-16 13:00
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.