05 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Många besökte marknad i Sannerud

Cirka 8 000 besökare kom till Sannerudsmarken under lördagen som hade tur med vädret. Foto: Cristina SöderbergCirka 8 000 besökare kom till Sannerudsmarken under lördagen som hade tur med vädret. Foto: Cristina Söderberg

Lördagen bjöd på ett strålande marknadsväder i Sannerud och vackrare marknadsplats är svår att hitta. Undens blåa vatten skymtar i bakgrunden och genom den lilla byn löper den i vanliga fall så lugna bygatan.

Birgitta Nylén målar och säljer sina alster.
Bengt och Ronnie från Österlen tillverkar borstar.
Madeleine Larsson var nöjd med dagen.
Riddare Leonore och riddare Silvervinge.
Smeden Gudmar Andersson från Laxå.
Spelmansträff, från vänster, Keith Ahnér, Bo Person och Charles Swenson.

Men på marknadsdagen förändras bilden totalt, omkring 8 000 besökare räknade man till i år och cirka 120 knallar kantade bygatan. Utbudet var stort och varierat. Här fanns till och med ankor, kaniner och höns till salu.

Tivedsskinka & kolbullar

För den som var hungrig fanns det flera alternativ att välja på, bland annat Tiveds-lunchtallrik hos Tiveds Catering eller nygräddade kolbullar med lingon hos Gunnar Andersson från Sävsjöfallet.

Gunnar Andersson lagade kolbullar.

I församlingshemmets trädgård kunde man njuta av kaffe med hembakat bröd eller smörgås med Tiveds-skinka. Smeden Gudmar Andersson från Laxå hade tagit med sig sin transportabla ässja och tillverkade smidessaker till försäljning.

Bredvid ICA-affären hade Borstbindarakademien från Österlen sitt stånd med försäljning av handgjorda borstar. Vid bordet intill satt Ruth, Bengt och Ronnie och visade hur det går till att binda borstar.

Ruth berättade att de använder hästtagel, gethår och svinborst och en blandning av agave och hästtagel till sina borstar. Tornerspel och riddare är ett återkommande inslag på Sannerudsmarken och uppskattas av publiken.

Riddare från medeltidsförening

Årets riddare är medlemmar i Infensus Medeltidsförening.

I restaurang Luripompas trädgård var det spelmansträff.  En av deltagarna, Charles Swenson, berättade att man samlas redan under kvällen före marknadsdagen för att spela tillsammans och fortsätter på lördagen.

Träffen är spontan och det är bara att hänga på för den som vill vara med.

Madeleine Larsson, ordförande i Tiveds Utvecklingsgrupp var nöjd med dagen och konstaterade att det har varit en fin dag. Som marknadsbesökare kan man bara instämma och samtidigt ge en stor eloge till Tiveds Utvecklingsgrupp för ännu en lyckad marknadsdag i Sannerud.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-01 22:23
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.